IBK Svala utan damlag - men återväxt finns

IBK Svala kommer bara att representeras av ett herrlag framöver. Damlaget drar sig nämligen ur serien. "Utvecklingen är lite sorglig", säger klubbens ordförande Eva Pettersson.

IBK Svala blir utan damlag till kommande säsong.

IBK Svala blir utan damlag till kommande säsong.

Foto: Arkivbild

Innebandy2020-07-23 16:00

Simon Rydén, tidigare spelande tränare i IBK Svalas herrlag, har nu valt att lämna uppdraget inför den kommande säsongen. 

– Livet kom emellan med allt vad det innebär i form av eget företag och familj med mera, förklarar han.

Därför har klubben nu en tränarfråga att hantera och försöka lösa. 

– Att Simon var spelande tränare var inte optimalt för man får ju inte en överblick över spelet på samma sätt. Roger Hultgren blir kvar som lagledare men arbetet med att hitta en tränare pågår fortfarande. De är alltid svårt att hitta och växer inte på träd, menar Eva Pettersson. 

Däremot jagar IBK Svala inga herrspelare i dagsläget utan får ihop en trupp på cirka 20 spelare. 

– Våra juniorer fick kliva upp i herrlaget inför förra säsongen och det är en bra blandning mellan ungdom och erfarenhet. Förhoppningsvis är laget mer samspelt nu. Dessutom ser det välfyllt ut på ungdomssidan och vi har en stabil återväxt, säger Pettersson. 

Den negativa nyheten är att föreningen inte har anmält ett damlag till kommande säsong, det saknas såväl tillräckligt med spelare som ledare. 

– Det känns inte bra och det tar emot. Vi har en tradition av att ha ett damlag och en klubb mår bra av det. Det finns inte många kvinnliga innebandyspelare i området och utvecklingen är sorglig. 

För Eva Pettersson väntar nu hennes fjärde säsong som ordförande för IBK Svala. 

– Jag är väldigt sportintresserad och vill vara involverad på något sätt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!