Amena vidare igen – är bland de tio sista kvar i Idol

Vimmerbytjejen tycks aldrig sluta imponera och har vunnit Idol-publikens hjärtan. Nu är hon en av de tio sista deltagarna kvar i programmet. Kritiken från juryn var dock blandad.

Amena Alsameai fick både bra och mindre bra kritik av juryn efter sin tolkning av Dolly Partons I will always love you.

Amena Alsameai fick både bra och mindre bra kritik av juryn efter sin tolkning av Dolly Partons I will always love you.

Foto: Tv4

Vimmerby2021-10-15 22:42

Amena Alsameai, 20-åriga sångfågeln, talangen och Idoldeltagaren från Vimmerby har gått från klarhet till klarhet under årets säsong. I veckans fredagsfinal var temat ”Världens bästa låtar” och Amena hade valt Dolly Partons I will always love you.

Iklädd en svartvit dräkt och svarta handskar ställde hon sig på scen i Idol-studion i Stockholm och framförde sin version av den klassiska låten. Hennes syster och en kompis var på plats för att heja på henne under kvällen.

– Du berör rakt in i hjärtat, sa jurymedlemmen Kate Mosally om Amena Alsameais framträdande i programmet.

Amena fick dock inte bara ros av juryn. Kishti Tomita menade att låten var alldeles för känslosam.

– Du hade svårt att hålla tårarna borta och det är där skon klämmer, sa hon.

– Jag älskar dig och jag älskar låten men giftermålet mellan dem funkade inte till hundra procent, sa Anders Bagge.

Idols format i år är annorlunda jämfört med vad vi är vana vid och det var därför först under programmet som Amena Alsameai fick veta om hon skulle få sjunga eller inte. Hon har i en tidigare intervju berättat för Vimmerby Tidning att hon tycker att det är jobbigt att sitta och vänta på beskedet i direktsändning. 

Ikväll blev det kanske extra nervöst eftersom endast hon och en annan deltagare, Daut Ajvas, var de sista kvar. Amenas namn ropades inte upp förrän efter klockan 22:30 på kvällen.

Deltagarna som går vidare presenteras utan inbördes ordning och att hon fick gå upp på scen så sent i programmet säger ingenting om hur många röster hon fått jämfört med de andra deltagarna. Att hon fick sjunga ikväll betyder att hon nu är en av de tio sista deltagarna som är kvar och tävlar i Idol. 

– Jag vill tacka all som röstar på mig och tycker om mig. Det betyder så mycket för mig och jag hade aldrig kunnat göra det här utan allt stöd, sa Amena Alsameai till Vimmerby Tidning på torsdagen, dagen innan programmet.

Vimmerbytjejen Amena Alsameai har gått från klarhet till klarhet i årets Idol. Nu är hon en av de tio sista deltagarna som är kvar i programmet.
Vimmerbytjejen Amena Alsameai har gått från klarhet till klarhet i årets Idol. Nu är hon en av de tio sista deltagarna som är kvar i programmet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!