Inatt: Man skjuten till döds av polisen

En man som skulle gripas misstänkt för inbrott sköts under natten ihjäl av polis.

Mannen sköts till döds under natten mot onsdag.

Mannen sköts till döds under natten mot onsdag.

Foto: Johan Nilsson/TT

Eksjö2020-12-23 06:21

Strax efter klockan 03 på natten mot onsdag larmades polisen till en adress i Eksjö på grund av ett pågående inbrott där en man hade slagit sönder flera fönsterrutor på fastigheten. När en patrull kom fram till adressen påträffade den en man som misstänktes vara gärningspersonen och man påbörjade ett gripande. 

I samband med insatsen uppstod det en situation som slutade med att man sköts av polis. Mannen skadades svårt och första hjälpen påbörjades av polispatrullen som skjutit mannen. Efter att han först till sjukhus dödförklarades mannen.

Ingen polis ska ha skadats vid händelsen.

Händelsen har anmälts och kommer att utredas av Särskilda Åklagarkammaren, som sker vid rutin när polisen avlossar sitt tjänstevapen, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen vill ännu inte lämna mer detaljerade uppgifter om var i Eksjö händelsen inträffat eller några uppgifter om den avlidne mannen.

– Det senare handlar om att vi håller på att kontakta anhöriga. Vi hoppas kunna ge mer information vid den ordinarie pressträffen klockan 09 där områdeschefen Jonas Lindell kommer att medverka, säger Thommy Thorngren presstalesperson vid Polisen Region Öst vid 08-tiden på onsdagsmorgonen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!