Inget snack när jumbon imponerade igen

Noll poäng efter fem omgångar. Det var då det. Nu har HM IS två raka vinster och har lämnat jumbopositionen i nordöstra femman. Borta mot Djursdala vann de med utklassningssiffrorna 6-0. "Oerhört skönt", säger tränarparet Adam Rosenqvist och Roger Olofsson.

HM IS firar ett av målen när Djursdala besegrades.

HM IS firar ett av målen när Djursdala besegrades.

Foto: Maja Allvin

Fotboll2020-09-04 20:32

Något av ett ångestmöte. Ja, så var det när Djursdala tog emot HM IS i det så viktiga bottenmötet på Dalavallen i fredags kväll. Inför matchen skiljde det en poäng till DSK:s fördel. Nu har HM IS passerat dem. Och det var, förutom första halvan av den första halvleken, inget snack. 

– Vi tappar väldigt mycket efter deras första mål. Det blir lite hängande huvuden och sen tappar vi i ork känns det som, säger tränaren Emil Eklund och får medhåll av kollegan Patrik Nilsson. 

Samtidigt som Djursdala tappade, höjde sig HM IS. När den första halvleken summerats stod det 0–3 på resultattavlan. Detta efter mål av Rasmus Samuelsson, Kristoffer Oskarsson och ett mycket läckert frisparksmål signerat Oscar Johansson. Andra halvlek slutade sedan på samma sätt: 0–3. Även här fick vi ett par fina mål, inte minst då det sista som Yousif Awred Al Baidhaw gjorde. Övriga målskyttar efter paus var Rasmus Samuelsson (straff) och Abdifatah Bashir Jama. 

HM-tränarna var av förståeliga skäl mycket nöjda efteråt:

– Vi spelar precis som vi sagt och följer matchplanen. Killarna är ödmjuka och visar bra inställning, säger Olofsson. 

Rosenqvist fyller på:

– Vi spelar enkelt och krånglar inte till det så mycket längre. 

De hyllar laginsatsen och lyfter Dennis Davidsson och Felix Stejdahl lite extra. I DSK var det svårare att hitta ljusglimtar. 

Resultatet innebär att Djursdala halkade ner under strecket och att HM IS just nu tog sig upp på säker mark. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!