Inte samma upplevelse - ändå samma pris

Chansen att få en kram av Pippi Långstrump finns inte längre när Astrid Lindgrens Värld öppnar för säsongen. Ändå har parken valt att inte justera priset på entrébiljetten.

Vimmerby 6 juni 2020 08:00

Den 17 juni ska Astrid Lindgrens Värld öppna upp för säsongen, vilket är senare än vanligt och kommer ske i begränsad omfattning när det gäller antal besökare som kan tas emot per dag, för att inte riskera att skapa trängsel.

 

Ett moment som brukar vara uppskattat bland besökare är chansen att få ett personligt möte med skådespelarna efter föreställningarna. Den möjligheten kommer inte att finnas i år med hänvisning till rådande restriktioner på grund av corona.Trots det har ALV valt att inte förändra priset för att besöka parken. 

Hur har ni resonerat kring priset på entrébiljetter?

– Även om inte allt blir exakt som vanligt kommer vi att ha alla miljöer och alla föreställningar igång. Det innebär att vi har samma kostnader som en vanlig säsong men betydligt färre gäster per dag. Därför finns det tyvärr inget utrymme för en sänkning av entrépriset, säger Lena Möller som är Marknad- och försäljningschef på ALV.

 

Hon medger att det finns en risk att gästerna kan känna att man inte får ut riktigt lika mycket av sitt besök, men tror på förståelse.

– Vi vet att en väldigt stor del av upplevelsen i Astrid Lindgrens Värld är att på nära håll få träffa alla parkens karaktärer. Detta är såklart inte möjligt i nuläget. För att skydda både karaktärer och gäster för smittspridning kommer detta inslag att utgå och vi tror och hoppas att våra gäster har förståelse för det under rådande situation, säger Lena Möller.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Strömsten

Ämnen du kan följa
coronautbrottet - turism
Vimmerby

Så ska besöksnäringen i regionen överleva

Vimmerby

Då kan Astrid Lindgrens Värld komma att öppnas

Virserum

Systrarna tänkte nytt: Kulturlandskap del i ny plan

Vimmerby

Astrid Lindgrens Värld stoppar bokningarna

Storebro

"Gällde att inte lägga ner utan tänka om"

Visa fler
Läs mer!
Ishockey

Skrällen: Kontos klar för ny klubb i Sverige

Vimmerby

Kvinna misshandlad på bilträff: "Hög berusningsgrad"

Fotboll

Här är de 20 bästa målskyttarna i lokalfotbollen

Vimmerby

Åklagarbeslut: Misstänkta för grova våldsbrott släppta

Vimmerby

Så ska besöksnäringen i regionen överleva

Visa fler