Inte spelat på två veckor: "Blir uppätna direkt då"

Kalmar HC ställs ikväll mot ett Allettan-jagande Vimmerby Hockey. För KHC har det knappast varit en optimal uppladdning inför matchen. "Vi har tränat ett par gånger bara", säger tränaren Andreas Holfelt.

Vimmerby 30 december 2020 11:45

Precis som så många andra lag i den södra Hockeyettan så drabbades Kalmar HC också av ett coronautbrott inom laget. Men för deras del handlade det bara om ett fåtal spelare. Trots det fick man pausa verksamheten och ta ett uppehåll. Nu har det gått två veckor sedan man senast spelade match. 

– Det hade varit bättre att några fler hade fått corona, när vi ändå fick in det. Nu är det fortfarande många som inte fått det, säger KHC-tränaren Andreas Holfelt. 

Ikväll är de tillbaka i spel, när Vimmerby Hockey gästar sportcentret i Kalmar.  VH har allt att spela för – Kalmar har inget. Åtminstone inte sett till tabellen.

– Vi har tränat ett par gånger bara inför, så det gäller att vi gör allt väldigt basic. Vi måste vara redo att ta kampen och inte bjuda på någonting. Annars blir vi uppätna direkt av Vimmerby, säger Holfelt. 

 

Vinner Kalmar så sitter VH i en svår sits. Då krävs det förmodligen att man vinner den sista matchen mot Halmstad, även om två förluster också kan räcka om allt går vägen

Känns det som en extra morot för er att ni på sätt och vis kan förstöra för Vimmerby?

– Nej, vi lägger inte fokus på det. Med tanke på vår höst så gäller det att se till så att vi kommer till fortsättningsserien med nytt självförtroende. Hösten tog slut ganska tidigt för oss, så vi vill vara redo för en andra chans, säger Holfelt.

Ni missar Allettan med ganska stor marginal. Vad tror du det beror på?

– Jag känner att vi ändå varit där i alla matcher, men fallit på egna misstag. Det är ingen otur, för nio av tio gånger har det berott på våra individuella misstag. 

 

KHC saknar två spelare i kvällens match.

– Det är en som vilas efter att ha haft corona och en som inte riktigt är helt frisk än. Annars så har vi alla tillgängliga.

 

Matchen kan ni som vanligt följa på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 19:00. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco

Ämnen du kan följa
Kalmar-Vimmerby Hockey
Liverapportering

LIVE: Viktig match för VH – följ derbyt mot Kalmar HC

Ishockey

Slätstruken insats av VH: "Inte tillräckligt bra"

Ishockey

Så gick det för Vimmerby i viktiga länsderbyt

Läs mer!
Ishockey

Förre VH-spelaren kan bli tränare för derbyrivalen

Ishockey

Stolts knep – göra som i Vimmerby: "Fungerat rätt bra"