Irman tillbaka i träning efter skräckskadan

I början av september flög Irman Smajic hem till Sverige efter mardrömmen på Gran Canaria. Tre månader senare är han igång med träningen igen.

Irman Smajic är tillbaka i träning igen efter skräcksskadan han fick under ett träningsläger på Gran Canaria.

Irman Smajic är tillbaka i träning igen efter skräcksskadan han fick under ett träningsläger på Gran Canaria.

Foto: David Eidhammer

Kampsport2020-12-03 07:00

När Sporten pratade med MMA-stjärnan från Västervik i september var han fortfarande chockad över vad han hade varit med om. 

– Jag åkte till Gran Canaria för att hjälpa en kompis med träningen och allt var frid och fröjd. Men efter tre dagar började ena foten svullna upp. Jag fick feberfrossa och åkte in akut till sjukhuset. Där misstänkte de först ett bett från något djur, men inga ingångshål hittades, sa 37-åringen då.

Efter ett tag blev det infekterade sår och ord som amputation började diskuteras. Läget blev dock tillräckligt bra för att Irman skulle få lämna sjukhuset, men det var kryckor som gällde.

undefined
Såren på underbenet uppstod mystiskt och vägrade läka.

Nu berättar Irman om vägen tillbaka med hjälp av den svenska sårläkningskliniken S2Medical i Linköping, Sveriges första privata sårläkningscenter.

– Det blev min räddning. Redan efter knappt en veckas behandling var kryckorna borta.

Prognosen hos vården var att fysisk aktivitet inte var att tänka på förrän i vår. Men bara två månader efter inledd behandling är Irman Smajic nu tillbaka i lättare träning igen.

– Jag kom ner till gymmet och började gråta. För två månader sedan var jag mentalt inställd på att amputera benet och kollade benproteser på nätet. Nu kan jag boxas stående med mina träningskompisar i världseliten och funderar på att gå en proffsmatch till våren. Jag tror att det är många inom sporten som går runt med sår som aldrig blir riktigt bra och som skulle behöva hjälp utanför det statliga vården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!