Islossning för VIF – storkross i cupmatchen

Vimmerby IF fick verkligen det mesta att stämma i cupmatchen mot Växjö BK under onsdagskvällen. VIF-damerna vann med hela 8–0. "Vi gav dem inte många millimeter idag", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Vimmerby IF gjorde åtta mål mot Växjö.

Vimmerby IF gjorde åtta mål mot Växjö.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-07-01 22:15

Vimmerby IF rivstartade cupmatchen, som var åttondelsfinal i Smålandscupen, mot division 2-laget Växjö BK och gjorde ett tidigt ledningsmål genom Julia Wirsén. Sedan rann det på och iväg. Tvåan, trean och fyran kom innan halvtidsvilan. 

– Jag är jättenöjd med hur vi spelade i den första halvleken. I pausen säger vi bara att vi ska fortsätta på den inslagna vägen, vilket vi också gjorde, säger Mikael Rinaldo, tränare i VIF.

Lika många mål skulle falla i den andra halvleken, och slutresultatet skrevs till 8–0 för hemmalaget.

– Det var jäkligt skönt att vinna och det var aldrig någon fara på taket bakåt. Vi gav dem inte många millimeter idag, säger Rinaldo och fortsätter:

– Innan matchen sa vi att vi skulle ut och försöka avsluta vårsäsongen på bästa sätt, efter att ha haft lite otur i serien. Jag vill lyfta fram kollektivet i första hand idag, men Stina Kägu Bragsjö, Andrea Lundgren och Julia Rosin är de tre som ska nämnas lite extra för sina fina insatser.

Julia Wirsén gjorde två mål i krossen. Övriga målskyttar var Stina Kägu Bragsjö, Andrea Lundgren, Malin Blidfors, Greta Koponen, Mia Anspach och Nathalie Johansson.

Under torsdagen stod det sedan klart vilket lag Vimmerby får möta i kvartsfinalen. Det blir division 1-laget Mariebo IK på bortaplan. Mariebo har inlett division 1-säsongen med två raka segrar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!