Loppis får väcka nytt liv i hembygdsparken

Pandemin har gett hembygdsföreningen tid att rensa i alla skrymslen och vrår. En del har kastats, annat skänkts och nu planeras loppis, som får väcka nytt liv i parken.

Monika Fridh förbereder för hembygdsföreningens loppis på midsommarafton. "Midsommarfirande blir det inget av naturliga skäl", säger hon.

Monika Fridh förbereder för hembygdsföreningens loppis på midsommarafton. "Midsommarfirande blir det inget av naturliga skäl", säger hon.

Foto: Olof Carlson

Målilla2021-06-18 08:00

På midsommarafton blir det loppis i Målilla Hembygdspark, med serveringen öppen.

– Vi ser ingen möjlighet att fira midsommar, men äntligen kan vi så smått börja arrangera lite saker igen, säger föreningens Monika Fridh, som längtat efter att det ska bli lite liv och rörelse i parken igen.

Under pandemin har föreningen fått mycket saker till skänks. Som för så många andra, har det också funnits tid till att titta över vad som egentligen finns i gömmorna. Sådant man inte längre kan ha kvar, det kommer säljas på loppisen. 

Allt från böcker och möbler till hembygdsgrejer. 

– Ibland finns en uttrycklig önskan från gåvogivaren, vad vi ska göra med sakerna, men vi får också mycket gåvor, som vi får göra vad vi vill med. Allt behövs inte längre, eller passar inte in i parken.

– Vi behöver tömma helt enkelt. Det finns massor, så hälften vore nog, så nu har vi gått igenom allt och delat upp i "slänga, spara, sälja", tillägger Monika Fridh.

På det här sättet hoppas man dra in en liten slant till verksamheten. Det är välbehövligt efter lång tid utan inkomstbringande evenemang.

Utifrån hur utfallet blir, kan det bli fler loppisar framöver.

– Det är och har varit en tuff tid, när vi bara fått in lite medlemsavgifter och lite för husbilarna som står på ställplatsen. Vi hänger på gärdesgården, kan man säga, men vi har klarat oss tack vare kommunalt bidrag, och ytterligare något kulturbidrag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!