Andersson: "Det kommer bli en tuff uppgift"

Västervik Speedway får åka till Hallstavik och matchen mot Rospiggarna utan storstjärnan Fredrik Lindgren – som dras med en skada. "Kan vi bara starta och ta position i förstasväng så hoppas jag att vi ska få dem lite skakiga" säger lagledare Morgan Andersson.

Morgan Andersson har flera tongivande förare borta i matchen mot Rospiggarna. "Vi

Morgan Andersson har flera tongivande förare borta i matchen mot Rospiggarna. "Vi

Foto: Filip Gustafsson

Speedway2021-08-24 14:30

Västervik, som krigar för en topp två-placering, ställs mot ett Rospiggarna på desperat poängjakt för att behålla den sista slutspelsplatsen. När lagen möttes i början på säsongen blev det vinst för Västervik med 50–40, vilket betyder att bortalaget har ett försprång på tio poäng i kampen om bonuspoängen. Men det kommer bli en tuff uppgift, menar Morgan Andersson. 

– Men laget har överraskat mig förut och våra juniorer har tagit steg vecka för vecka. På den utländska sidan har förarna överraskat i stort sett varje omgång, nästan oavsett vad vi har kommit med för lag. Och det kommer krävas att vi får ut mycket av dem fyra förarna. Sedan får vi hoppas att Anton och Noel får med sig lite poäng också. Men vi är inte favoriter i morgon, det är vi inte, säger han.

Hur skulle du beskriva Rospiggarna?

– Ett jämt lag med Patryd Dudek som största profil. Men sedan är de andra förarna riktigt bra också, speciellt i Hallstavik. Vi måste få hål på dem lite grann, och det har mycket med starterna att göra. Hallstavik har varit en riktig startbana i år. Kan vi bara starta och ta position i förstasväng så hoppas jag att vi ska få dem lite skakiga.

undefined
Morgan Andersson har flera tongivande förare borta i matchen mot Rospiggarna. "Vi

Västervik har dock flera förare borta. Pawel Przedpelski, Artem Laguta och Vadim Tarasenko finns inte med i laget som reser till Hallstavik. Den förstnämnde vilar efter en hektiskt comeback under helgen, där han bland annat lyckades säkra en plats till nästa års GP-serie.

– Przedpelski fick slita sig igenom helgen med smärtstillande. Han har halverat läkningsprocessen mot vad det skulle ta från början.

undefined
Fredrik Lindgren är skadad och missar matchen mot Rospiggarna.

Under söndagen tvingades Västerviks lagledning även ta beslutet att köra riders replacement för Fredrik Lindgren, som dras med en skada.

Vad är det för skada?

– Det vill jag inte gå in på. Men det är en skada som har hämmat honom lite grann.

Är det något som oroar er inför framtiden?

– Det hoppas jag inte, men det vet man aldrig. Han har haft problem under en kortare tid.

Tillbaka är dock Jaimon Lidsey, som råkade ut för en allvarlig hjärnskakning i slutet av juli.

– Det betyder jättemycket givetvis. Att få tillbaka skadade förare är viktigt för oss, men också för Jaimon att försöka visa att han vill vara med här i slutet.

Sporten liverapporterar tisdagens möte på vt.se med start klockan 18:45.

undefined
Jaimon Lidsey är tillbaka i Västervik. "Det betyder jättemycket givetvis. Att få tillbaka skadade förare är viktigt för oss, men också för Jaimon att försöka visa att han vill vara med här i slutet", säger lagledare Morgan Andersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!