Jakob Karlsson: "Vore tragiskt om det slutar så här"

Tidigare idag berättade vi att Vimmerby Hockey och Jakob Karlsson är nära att gå skilda vägar. Här är kaptenens tankar.

Jakob Karlsson.

Jakob Karlsson.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-05-15 13:56

– Jag fick ett bud med en rejäl sänkning. Då la jag mig i mitten, medan Morgan står fast vid sitt första förslag. Det har jag tackat nej till och VH har tackat nej till min kompromiss. 

Är ni långt ifrån varandra?

– Nej, det tycker jag verkligen inte. Jag hoppas vi kan mötas på mitten. 

Hur ser du på risken att ni kommer gå skilda vägar?

– Av vad jag läste i din artikel så verkar VH ha bestämt sig, men jag vill fortsätta spela. Jag har inte stängt någon dörr för att vi ska kunna komma överens. Jag älskar att spela i VH, känner mig inte färdig och tycker att jag kommer ifrån en väldigt bra säsong. 

Jakob Karlsson säger att han har gått med på en lönesänkning – och erbjudit sig att sänka lönen ytterligare om budgeten måste justeras i höst.

– Jag tycker att mina förslag är högst rimliga och kommer inte vika mig från dem. Jag vet ingen annan spelare som gett förslag om sänkt lön beroende på hur klubbens ekonomi utvecklas och vad jag vet ser det bra ut för Vimmerby ekonomiskt, trots coronan. Hittar Vimmerby en spelare med samma kvalité på isen, samma hjärta för klubben, samma erfarenheter och någon som kan ta min plats i valberedningen för den summa de erbjudit mig så är det bara att önska lycka till. 

Vad händer nu? Kommer du ta en ny kontakt med klubben?

– Nej, jag har varit tydlig med att bollen ligger hos dem. De vet var jag står och de har mitt nummer. Så det är bara att ringa om de vill att jag ska spela. Som jag ser det pågår förhandlingen fortfarande. Jag kan inte tänka mig att 20 år i klubben skulle kunna sluta med ett mejl där sportchefen skriver ”ha det gott”. 

Hur känns hela den här situationen?

– Det vore tragiskt och sorgligt om alla fantastiska år i Vimmerby Hockey skulle sluta på det här sättet. Men jag har inte gett upp hoppet om att vi ska komma överens.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!