Jättesuccé för förre VH-forwarden: "Rasslade till"

Oavsett hur det går för Vimmerby i Allettan, vet de att division ett-kontraktet är säkrat. Det är desto mer ovisst för de sju lag som hamnade i Vårserien. Förutsättningarna är tuffa. "Automatiskt blir det kanske en annan press", säger förre VH-spelaren Victor Crus-Rydberg, som med sitt Kalmar fått en sanslös start.

Victor Crus-Rydberg firar ett mål med Kalmar.

Victor Crus-Rydberg firar ett mål med Kalmar.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-01-16 15:00

Sanslös start innefattar vårpremiären borta mot Borås. En match som slutade med galna 4–11. Victor Crus-Rydberg var högst delaktig i segern. 

– Det rasslade till ordenligt för vår kedja. Jag har nog inte gjort fem poäng sedan juniortiden, säger Kalmarforwarden om målet och de fyra assisten i matchen. Vi har fått en kanonstart. Om vi tittar på Boråsmatchen så tycker jag ändå att vi bjuder på för mycket. Men visst...elva mål framåt är självklart jättebra. 

Tillsammans med Kim Runemark och Linus Dahlstedt bildar Crus-Rydberg en supervass trio. 

– Vi har inte fått det att lossna fullt ut tidigare under säsongen, trots att vi vetat om kapaciteten. Efter jul har vi verkligen steppat upp. Nu är vi på en nivå vi vill vara på och som vi också behöver vara på.

Just det. Den kommande serieomläggningen innebär att de fyra sista lagen i Vårserien får kvala för att behålla division ett-status. Bara de tre bäst placerade lagen säkrar kontrakt – och där vinnaren har chans att utmana om allsvenskt spel. 

Känner ni av en ökad press med tanke på förutsättningarna?

– Det vill jag inte säga, men automatiskt blir det nog så kanske ändå. Alla matcher blir väldigt viktiga och man har inte råd att tappa onödiga poäng. Vi vill vara med och fightas om förstaplatsen i serien, men huvudmålet är att undvika kvalspel. Någonstans känner vi att vi ändå har allt att vinna. 

Det blev vinst för KHC även hemma mot Tranås i onsdags (5–4). Då stod Crus Rydberg för ett mål och en assist. Totalt har han producerat sju poäng på två matcher. Hans kedjekamrater Kim Runemark står på nio poäng och Linus Dahlstedt på sju. 

Kalmar toppar tabellen, en pinne före Tranås och Halmstad och två före Hanhals. På söndag väntar match mot jumbon Tyringe. 

– Det är en lurig match. Det är mycket tuta och kör när man möter Tyringe. 

Det fanns en osäkerhet och en viss turbulens när ni gick in i säsongen med tanke på ekonomin. Har det påverkat er som lag på något sätt?

– Nej, det tycker jag inte. Vi spelare har inte lagt energi på det. Ekonomin går åt rätt håll och vi ser fram mot den nya hallen som om jag förstår det rätt ska stå klar i slutet av september. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!