"Upplever en större lust än vanligt"

Efter ett inställt år på grund av pandemin återvänder julskyltningen till Kisa i helgen. Samtidigt sker startskottet för handlarnas 20-årsjubilerande lotterikampanj.

Lukas Lindberg, ledamot i Kisa Handel & Service, ser fram emot söndagens julskyltning i Kisa. "Hoppas på trevlig stämning", säger han.

Lukas Lindberg, ledamot i Kisa Handel & Service, ser fram emot söndagens julskyltning i Kisa. "Hoppas på trevlig stämning", säger han.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-11-26 16:01

Lukas Lindberg, ägare av Elbyrån i Kisa, är ledamot i Kisa Handel & Service. Tillsammans med framförallt Lions Club Kisa, men också en rad andra lokala föreningar, fyller de Kisa centrum med julstämning under söndagen. En traditionell julmarknad, på Stora torget och Vråkenområdet, kombineras med musik och andra aktiviteter. Till och med jultomten är på plats.

undefined
Julskyltningen i Kisa är en mångårig tradition. "Jag vill verkligen lyfta vikten av samverkan mellan alla deltagande föreningar", säger centrumsamordnaren Gudrid Hansen.

– Det är skönt att vi kan få till en ordentlig julskyltning igen efter den här jobbiga tiden som varit. Givetvis hoppas jag för egen del på en bra försäljning av ljusstakar och julbelysning men i synnerhet hoppas jag på att se mycket folk i rörelse och en trevlig stämning, konstaterar Lukas Lindberg.

Gudrid Hansen, centrumsamordnare i handlarföreningen, är inne på samma linje:

– Jag upplever att det finns en större lust än vanligt – och en vilja att något ska hända i hela vårt centrum. Det är en frihetskänsla och vi är tacksamma över att vi kan genomföra det hela som planerat.

undefined
Lions julmarknad kommer under söndagen att inta både Stora torget och Vråkenområdet i Kisa.

Kisaruschen, handlarnas kampanj under december månad, innebär att kunderna får en lott för varje hundralapp de handlar för. På nyårsafton genomförs dragningen och vinster delas ut.

– Det är ju såklart ett sätt att få Kindaborna att handla lokalt, men det handlar också om att marknadsföra de handlare som finns. Överskottet går till sommarens levande torgs-arrangemang och torgfest, förklarar Hansen.

– Kampanjen har betytt mycket för handlarna genom åren, fortsätter centrumsamordnaren.

Karta: Stora torget, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!