Kajsa inför klassiska Tv-pucken: "Tror vi tar hem det"

För andra året i rad spelar Vimmerby-tjejen Kajsa Karlsson Tv-pucken för Småland. Den här gången långväga bort – i Umeå. "Det ska bli jättekul att spela igen", säger 14-åringen på väg upp till Sundsvall för övernattning.

VH-talangen Kajsa Karlsson spelar sin andra raka turnering i TV-pucken.

VH-talangen Kajsa Karlsson spelar sin andra raka turnering i TV-pucken.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-10-29 08:05

Det är inte gjort i en handvändning. Att ta sig så långt norröver som till Umeå. Det är i alla fall verkligheten för Smålandslaget. Tanken var att de skulle möta Skåne i kvartsfinalen. Så blir det inte. 

– Nä, det kommer vi inte att göra. Skåne drog sig ur med tanke på oron över coronan, säger Kajsa Karlsson. 

Istället är det nu Västerbotten som väntar i kvarten. Gruppspelet, som vanligtvis spelas, är borttaget på grund av det rådande coronaläget. 

I förra årets turnering övertygande VH-centern stort, trots att hon var två år yngre än många av sina mot- och medspelare. Småland tog sig då hela vägen till final, där de föll mot Dalarna i finalen. 

Hur tror du det går den här gången?

– Jag ser oss som favoriter. Vi har ett bra lag och flera spelare som var med förra året, är med nu också. Vi har spelat ett par matcher innan Tv-pucken mot andra landskap och det har sett bra ut i de matcherna, säger Kajsa Karlsson. 

Hur har din säsong varit annars?

– Bra. Jag har fortsatt att träna med Vimmerbys P05:or och 06:or. 

Känner du att du utvecklats ytterligare som spelare?

– Nja, det vet jag faktiskt inte. Det känns ungefär som förra säsongen. 

Utöver Kajsa Karlsson är vår trakt också representerad av Alice Jiborn från Västervik. Precis som Karlsson var hon med i Smålands silverlag 2019. Första matchen för Småland spelas på fredag vid lunchtid. 

Oscar Karlsson från Rimforsa är med i Östergötlands lag, som möter Göteborg i kvartsfinalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!