Käll: "Vi vill tydligt visa att de saknar förtroende"

"Vi vill tydligt visa att vi inte har något förtroende för dem efter det som varit i olika sammanhang". Det säger kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C) om uppmaningen till två kommunpolitiker att lämna alla sina uppdrag.

Jacob Käll (C) kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby är bekymrad över turbulensen i centern som han menar skadar såväl kommunen, politiken som partiet.

Jacob Käll (C) kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby är bekymrad över turbulensen i centern som han menar skadar såväl kommunen, politiken som partiet.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-01-25 15:45

Centerpartiet i Vimmerby gick tidigt på måndagsmorgonen ut med ett pressmeddelande där man tydligt markerar att det inte finns något förtroende för Ingela Nilsson Nachtweij eller Erik Paulsson i vare sig fullmäktigegruppen eller styrelsen för kommunkretsen.

Varför gör ni det här just nu?

– Det gör vi för att det förekommer många förfrågningar om var centern står i förhållandet till Erik och Ingela och vi vill därför tydligt uppmana att de bör lämna uppdraget för att det inte finns något förtroende kvar för dem. Vi vill lägga allt det här bakom oss och jobba vidare med viktigare frågor som vi vill jobba med, säger Jacob Käll.

Erik Paulsson tycker att det dröjt innan ni agerar, vad säger du om det?

– Vi har försökt att hantera det intern i partiet och uppmanat dem den vägen, men det har ju inte lett någonstans. Samtidigt har vi ingenting annat att göra än att just uppmana dem. De har all rätt att ha sina poster kvar, rent formellt, säger han.

Kommunfullmäktige har fortfarande ett begränsat antal ledamöter som deltar på grund av pandemin. För centerns del handlar det om åtta ledamöter mot 14 i normala fall. 

Ingela Nilsson Nachtweij uppger att hon är inbjuden att delta i måndagskvällens sammanträde. 

Hur ser du på det?

– Det är speciella krav för att kunna vara alla 49 på ett digitalt möte, vi avser att klara det nästa sammanträde. Nu är det 29, men i inget annat parti förekommer det att någon självsvådligt tar sin plats så att någon annan som partiet utsett får stå tillbaka, men så sker i centern, säger han.

Vi söker Ingela Nilsson Nachtweij

Karta: Stångågatan 28
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!