Kan ha varit kulturbärarens sista mål på Ceos

I 65:e minuten slog han till för sitt Vimmerby i derbyt mot Gullringen. Rickard Thuresson kvitterade på straff och fixade en poäng. Det kan ha varit hans sista fullträff på hemmaplan. "Det kan mycket väl ha varit det", säger "Thure" strax efter derbyt.

Rickard Thuresson kramades om av sina lagkamrater efter 1–1-målet. Samtidigt öste regner ner. Det kan ha varit VIF-ikonens sista mål på hemmaplan.

Rickard Thuresson kramades om av sina lagkamrater efter 1–1-målet. Samtidigt öste regner ner. Det kan ha varit VIF-ikonens sista mål på hemmaplan.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-09-25 22:02

Vimmerbyikonen säger det i slutet på intervjun när vi håller på att runda av samtalet. Typ, som i förbigående. Vimmerbys nummer tio har varit klubben trogen i alla år och är och har varit en fruktad målskytt. Nu flaggar 33-åringen för att det snart kan vara över.

– Jag har inte bestämt mig, men kroppen tar stryk på det här underlaget. Det gör ont att spela på det här konstgräset. Det är slitet och dåligt och de har sagt ganska länge nu att det ska bytas ut, men det händer inte så mycket. Skulle de byta ut finns väl chansen att jag fortsätter, men vi får se. Och det kan fortfarande bli någon mer match i år, om vi når kval. 

Sin vana trogen gjorde han mål. Men det var ett derby som han inte kommer minnas med särskilt välbehag.

– Nä, regnet gjorde det nästan omöjligt att spela bra fotboll. Det var inte lätt att få till något ordnat spel därute, säger han och blickar ut mot planen medan det våldsamma regnovädret har pausats en aning. 

Rickard Thuresson anser att det oavgjorda resultatet var i sin ordning:

– Det speglar matchbilden ganska så bra. Vi kunde ha legat under med mer än 1–0 i paus. De borde också haft en straff. Det var i alla fall rättvist att Gullringen ledde då. 

Målet kom tidigt genom Haris Dreco, som skarvade in ett volleyskott från nära håll från lagkamraten Ted Åström Åberg. 

– Vi kom inte alls in i det i början av matchen. Men det var svårt med passningsspelet i regnet. Vi hittade inte alls rätt adress i våra passningar. 

Om Gullringen höll i taktpinnen större delen av den första halvleken, så var det tvärtom i den andra. 

– Vi var tvungna att hitta på något. Vi bytte spelsystem och fick bättre grepp på dem. 

Knappt halvvägs i den andra halvleken fick så Vimmerby straff efter att Mohammad Jafr blivit fälld. Thuresson klev fram och var som vanligt säkerheten själv. 

– Jag fick pangträff, säger "Thure", himlar med ögonen och skrattar lätt. Men det var svårt. Det regnade väl som mest när jag skulle slå den. 

Hur som helst var den välplacerad. Den rutinerade målvakten Tobias Carlsson hade inte en chans. 

Något mer mål blev det inte. 

– Tråkigt att vi inte vann förstås, men det kan bli en jäkligt viktig poäng till slut, säger Thuresson, vars framtid alltså är oviss. 

Joakim Storm skrek ut sin besvikelse efter en missad chans i den första halvleken.
Joakim Storm skrek ut sin besvikelse efter en missad chans i den första halvleken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!