Kaptenen: "Otroligt glad att inte Vimmerby vann"

Gullringens lagkapten Alexander Swartz hade blandade känslor efter 1–1-matchen mot rivalen Vimmerby.

Alexander Swartz (nummer 5) var inblandad i ett par avgörande situationer.

Alexander Swartz (nummer 5) var inblandad i ett par avgörande situationer.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-09-25 22:13

– Om jag ska vara ärlig så känns det pissigt, eftersom de kvitterade på en billig straff. Samtidigt är jag otroligt glad över att Vimmerby inte vann. Det är en lättnad. Nu kommer de troligtvis spela i fyran nästa år också. Då får vi möjlighet att möta dem hemma på Gullemon istället, vilket är betydligt roligare jämfört med att spela på den här dåliga konstgräsplanen, säger Swartz syrligt.

Hans lag inledde derbyt starkt och tog ledningen med 1–0 nästan direkt, genom Haris Dreco. Det var bud på mer. Bland annat var GGoIF-kaptenen framme på en offensiv frispark och nickade in 2–0. Det målet blev dock underkänt, på grund av offside.

– Det kändes lite knackigt på uppvärmningen, men när spelet kom igång spelade vi jättebra. Vi var absolut det bättre laget i den första halvleken. Att mitt mål blev avvinkat för offside kändes helt felaktigt. Jag är tämligen säker på att jag var på rätt sida, säger Swartz som överlag var missnöjd med domarkvalitén.

– Före matchen sa domaren att han skulle tillåta hårt spel, eftersom det var ett derby. Men så blev det ju inte alls. Han blåste sönder matchen och hamnade i centrum. Det var tråkigt.

I den andra halvleken fick Gullringen jobba hårt i motvinden, samtidigt som regnet öste ner.

– Det var svårspelat. Man hörde nästan ingenting på grund av regnet och bollarna flög överallt. Det var lite kaos.

I den 65:e minuten var Alexander Swartz inblandad i VIF:s kvitteringsmål. Mohammad Jafr gick omkull i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Någon minut senare placerade Rickard Thuresson in 1–1.

Swartz skaker lite lätt på huvudet när han tänker tillbaka på den situationen.

– Vi var förberedda på att Jafr skulle filma. Det brukar han göra.

Var det inte straff?

– Nej, nej. Jafr vände bort mig, sedan klev han in framför och valde att lägga sig. I mina ögon var det absolut ingen straff, men det var nog svårt för domaren att se. Eftersom han redan hade gett Jafr ett gult kort för filmning i den första halvleken kanske det kändes bättre att blåsa straff den andra gången.

Annars då, hur upplevde du derbyt totalt sett?

– Det var kamp i 90 minuter, där jag tycker att vi var det något bättre laget. Vimmerbys anfallsspel kretsade mest kring att slå långbollar på "Thure". Jag och Ola (Lindblom) hade koll på honom. Antingen så vann vi nickduellerna, eller så fick vi frispark när han sprang över oss, säger Alexander Swartz.

GGoIF-tränaren Daniel Ohlsson säger så här:

– Jag tycker att oavgjort var rättvist. Vi var bättre i första, medan Vimmerby hade mer i andra. Det var inte lätt att spela i det här vädret. Stundtals såg jag knappt mina spelare på grund av regnet. 

Ohlsson var allt annat än nöjd med domarinsatsen.

– Det var tufft att spela i numerärt underläge större delen av matchen. Det var elva mot tolv. Alla som kan någonting om fotboll såg att vi fick flera domslut emot oss. Bland annat var det en solklar straff när de sparkade ner Bexell fullständigt. Överlag var nivån för dålig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!