Kaptenen: "Nästan varit bättre på träningarna"

Missnöjd över förlusten. Nöjd med insatsen i grundserien, trots att man gick miste om seriesegern i sista omgången. Så tyckte Vimmerby Hockeys kapten Jakob Karlsson efter 2–6 hemma mot HC Dalen. "Ser man hela grundserien som helhet så är jag jäkligt nöjd".

Jakob Karlsson var inte nöjd med matchen mot Dalen – men kunde summera en lyckad grundserie trots det.

Jakob Karlsson var inte nöjd med matchen mot Dalen – men kunde summera en lyckad grundserie trots det.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-11-24 22:22

Det blev ingen serieseger för Vimmerby Hockey i den södra Hockeyettan. 2–6-förlusten hemma mot Dalen hade räckt om inte Kalmar hade vunnit borta mot Mörrum. Nu vann Kalmar och gick om VH.

– Det hade varit kul att vinna serien, naturligtvis. Det är nog mest det man är besviken över nu, säger VH-kaptenen Jakob Karlsson efter hemmaförlusten. 

Däremot kunde han titta tillbaka på en lyckad säsong i stort. VH slutar tvåa i grundserien och säkrade en plats i Allettan för ett bra tag sedan.

– Ser man hela grundserien som helhet så är jag jäkligt nöjd över att vi går till Allettan med så pass bred marginal som vi ändå gör. Vi har tolv poäng ner till strecket. Jag är imponerad över vad vi lyckats åstadkomma, med tanke på hur mycket vissa andra lag har satsat, säger Karlsson.

Förlusten mot Dalen var en match där VH inte alls kom upp i normal standard.

– Sedan vi blev klara för Allettan så har vi inte kunnat hålla samma nivå, det är helt uppenbart. Vi har nästan varit bättre på träningarna än i matcherna. Vi har mött lag som har krigat för att ta sig till Allettan varje omgång här sista fem-sex matcherna och vi har inte kunnat möta deras desperationsnivå, menar kaptenen, som ändå tyckte att man gjorde det bra i matchinledningen.

– Jag tycker att vi driver matchen, vi har spelet. Sen gör vi alldeles för stora misstag och fuskar för mycket i defensiven. Det straffar sig direkt. Men vi startar bra första tio minuterna och jag tycker inte att Dalen har någonting där. Ska man då säga att vi inte var redo för matchen? Nej, det tycker jag inte. Jag tycker att vi var redo och att vi kom ut bra. Sen har vi ett dåligt powerplay där de gör 1–1 och får styrka. Vi går ner oss och hanterar det på ett dåligt sätt efter det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!