Kaptenens uppmaning: "Avsluta säsongen nu"

Innebandy i juni? Ja, så kan det bli. Men VIBK-kaptenen Johan Carlsson är inte speciellt imponerad av det nya förslaget. "Jag tycker att säsongen ska avslutas redan nu", säger han.

"Jag förstår om man fortsätter spela i SSL, men inte i division 1", säger VIBK-kaptenen Johan Carlsson.

"Jag förstår om man fortsätter spela i SSL, men inte i division 1", säger VIBK-kaptenen Johan Carlsson.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-12-04 20:30

Det var i torsdags som Svenska Innebandyförbundet presenterade fyra olika scenarier, utifrån hur coronapandemin utvecklas.

Målet är att division 1-säsongen ska avslutas på ett eller annat sätt. I nuläget är Vimmerby IBK:s serie pausad fram till 15 januari. Om inte det räcker finns det nya startdatum i februari och mars. Även april kan bli aktuellt.

Johan "JC" Carlsson gillar inte ovissheten.

– Jag känner att motivationen tryter ganska rejält. Det skulle vara svårt att ladda om för en mer eller mindre helt ny säsong, som riskerar att bli sönderryckt av fler inställda matcher. Dessutom måste vi tänka på det viktiga här, det vill säga pandemin. Känslan just nu är att idrotten och skolan drar runt viruset.

VIBK-kaptenen lyfter även fram den ekonomiska aspekten.

– Om säsongen startar igen blir det troligtvis utan publik. Det innebär bara utgifter för klubbarna.

Men riskerar inte innebandyn att påverkas negativt om det inte blir något spel alls i vår?

– Nej, jag kan inte tänka mig att intresset fallerar. Så långt uppehåll blir det inte. Jag tror snarare att suget bland både spelare och publik i Vimmerby skulle öka till säsongen 2021/22.

Det återstår att se hur den här säsongen utvecklar sig. För närvarande ligger VIBK näst sist i den jämna tabellen, med fyra poäng på fyra matcher.

– Om det blir spel kommer vi givetvis vara redo för det. För egen del är fysiken det minsta problemet för tillfället. Jag har kört 6-7 pass i veckan sedan innebandyn avbröts, säger "JC".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!