Karateklubben får pengar ur fonden

Kindas kommunstyrelse har beslutat om vilka föreningar som får ta del av utdelningen från den Birgerssonska stipendiefonden. I år är det 17 föreningar som får ta del av pengarna.

Kisa Karateklubb är en av totalt 17 föreningar som får del av pengarna från Birgersonska stipendiefonden.

Kisa Karateklubb är en av totalt 17 föreningar som får del av pengarna från Birgersonska stipendiefonden.

Foto: Torbjörn Lindqvist/arkiv

Kinda kommun2020-06-06 20:00

Kisa Karateklubb är en av föreningarna som blivit tilldelade en summa på 8 000 kronor. Pengarna ska användas för att bekosta resor till tävlingar som oftast hålls i storstadsregionerna.

– Spelar man till exempel knattefotboll och sådant så är det kanske i regionen man åker omkring och då blir det inte så jättelånga resor. Men ska man längre, det ska ju inte kosta känner jag, för föräldrar, bekanta och vårdnadshavare bara för att barn och unga ska kunna nyttja sin idrott, säger Martin Hansen, ordförande för Kisa Karateklubb. 

Med corona-läget har dock tävlingarna inom karate ställts in, som för så mycket annan idrott. 

– Det kanske kommer igång till hösten och våren, man får se. Annars får man väl göra en omvärdering och se om man kan hitta något alternativ, kanske göra ett träningsläger med tema mot tävlingsverksamhet, säger Martin Hansen. 

Årets totala utdelning från Birgerssonska fonden ligger på 250 000 kronor, drygt 100 000 kronor mindre än föregående år. Beloppen som föreningarna tilldelas sträcker sig från 6000 kronor till 30 000 kronor. Tre utdelningar fonderas till nästa år då arrangemangen som föreningarna ansökt till har skjutits upp på grund av pandemin. 

– Det är en sådan fond som ska gå till organisationer som har ungdomsverksamhet. Man söker pengar och då finns det en viss påse pengar att dela ut varje år, säger Christer Segersteen (M) andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!