Kinda överväger egna åtgärder

Smittan har ännu inte eskalerat i Kinda. Trots det ser kommunchef Sergei Sorokin de skärpta restriktionerna som nödvändiga. "Oerhört viktigt att vi håller ut", konstaterar han.

"Restriktionerna känns ganska väntade", säger Kindas kommunchef Sergei Sorokin om de nya skärpta råden som Folkhälsomyndigheten införde under torsdagen.

"Restriktionerna känns ganska väntade", säger Kindas kommunchef Sergei Sorokin om de nya skärpta råden som Folkhälsomyndigheten införde under torsdagen.

Foto: Arkiv/Dennis Petersson

Kisa2020-10-29 16:33

En dryg timme efter att Folkhälsomyndigheten presenterat de nya direktiven har Kindas kommunledning kallat till möte. Kommunchefen avviker från diskussionerna som rör coronasituationen för att svara på frågor om densamma.

– De skärpta restriktionerna är ganska väntade utifrån de indikationerna vi fått de senaste tre veckorna. Vi hoppas verkligen att alla samhällsaktörer och medborgare tar dem på största allvar så att vi inte får alltför stora negativa konsekvenser av andravågen i pandemin, säger Sorokin och fortsätter:

– Även om vi inte har en lokal smitta i Kinda på samma nivå som andra delar av länet måste vi anstränga oss för att plana ut den berömda kurvan. Tyvärr råder allmän smittspridning så det finns inga garantier för oss.

undefined
Kommunen överväger att vädja till anhöriga och närstående att i allra möjligaste mån avstå till att besöka Kindas äldreboenden.

Hur påverkar restriktionerna kommunens verksamheter?

– Vi befinner oss mitt i diskussionen just nu men egentligen handlar det om samma rekommendationer och restriktioner som vi har haft tidigare. Vi kommer att minimera fysiska möten, konferenser och tjänsteresor för våra anställda. Sedan överväger vi att vädja till anhöriga och närstående att i möjligaste mån avstå att besöka våra äldreboenden.

Hur känner du kring att smittan ökar?

– Det är beklagligt och ska jag vara ärlig känns det lite onödigt att vi som samhälle inte har förmått att på ett bättre sätt hålla emot pandemin. Jag hoppas att vi märker att det är ett helt annat allvar nu, avslutar Sorokin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!