Bygghandeln på listan för andra året i rad: "Otroligt"

Robert och Frida Allert, med sin järn- och bygghandel i Kisa, driver ett av länets superföretag. Vid årsskiftet, efter ett fastighetsköp, öppnar de en helt ny verksamhet.

Robert och Frida Allert driver ett av Östergötland cirka 25 superföretag. Det menar i alla fall analysföretaget Dun & Bradstreet som sammanställt en lista för 2021.

Robert och Frida Allert driver ett av Östergötland cirka 25 superföretag. Det menar i alla fall analysföretaget Dun & Bradstreet som sammanställt en lista för 2021.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2021-11-29 20:26

I 17 år har analytikerna Dun & Bradstreet sammanställt en lista över Sveriges, ekonomiskt och finansiellt sett, bäst växande företag. För att kvala in sig på listan, och bli ett superföretag, krävs en ökad omsättning och vinst samt en stabilitet och långsiktighet i ekonomin. De kriterier som inkluderas måste uppfyllas minst fyra år i rad. 630 företag lyckades med detta under 2021.

undefined
Allert Järn & Bygg i Kisa har, sedan sex år tillbaka, ökat sin omsättning från cirka tio till cirka 40 miljoner kronor.

Allert Järn & Bygg i Kisa, som har expanderat kraftigt de senaste åren, är ett av drygt 25 superföretag i Östergötland. De får utmärkelsen för andra året i rad.

– Det är helt otroligt. Vi växer hela tiden, breddar vårt sortiment och det här är ett kvitto på att vi gör något bra. Vi gör det här tillsammans med personalen och alla har gjort ett fantastiskt jobb, konstaterar vd:n Robert Allert.

undefined
Till skillnad från förr består majoriteten av bygg- och järnhandelns kunder av proffs.

Sedan ägarparet tog över företaget, för ungefär sex år sedan, har omsättningen ökat från cirka elva till 37 miljoner kronor. Personalstyrkan har i sin tur vuxit från fyra till elva heltidsanställda. Robert Allert igen:

– Först och främst har vi varit extremt lyhörda gentemot våra kunder och anpassat vårt sortiment utefter dem. Idag är vi en fullsorterad bygghandel där allt, som behövs för att bygga ett hus, ska finnas i lager.

– Cirka 75 procent av våra kunder utgörs i dag av proffs, så var det inte förut.

undefined
Företaget förvärvade precis grannfastigheten där Ståthöga MA Teknik har, och kommer att fortsätta att ha, sin verksamhet.

Som ett nästa steg i företagets utveckling har en fastighet, precis i anslutning till bygghandeln, nyligen förvärvats. En stor del av lokalerna kommer att hyras ut till Ståthöga MA Teknik som sedan tidigare har varit verksamma på fastigheten. Samtidigt ska förvärvet möjliggöra starten för en helt ny verksamhet.

– Vi har alltid haft maskinuthyrning som ett ben i verksamheten, det var där företaget började, men nu satsar vi ordentligt med en ny lokal och ett nytt varumärke (Allert Rental) med egen personal, förklarar Allert.

– Tanken är att allt ska vara klart och redo att öppnas vid årsskiftet.

undefined
I en del av den nyförvärvade fastigheten kommer Robert och Frida Allert att starta upp ett helt ny varumärke, Allert Rental.

 Hur stor satsning är det här för er?

– Det är en mindre del av verksamheten men det är såklart en stor ekonomisk investering. Det är ett strategiskt förvärv då vi behöver utrymme att växa i. En del lager kommer att flyttas över och möjliggöra fler försäljningsytor i bygghandeln.

Ser ni någon risk för tillväxten framåt?

– Materialåtgången har varit en stor utmaning under pandemin, men det känns som att det håller på att lätta upp, svarar Allert.

Karta: Allert Järn & Bygg, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!