Församlingshemmet i Gullringen sålt efter fem månader

Det sista kyrkkaffet har serverats i församlingshemmet i Gullringen, som legat ute till försäljning sedan i maj, och på torsdagen kom beskedet att fastigheten är såld.

De nya ägarna är enligt mäklaren ett pensionärspar från Stockholm. De ska tillfälligt bo i lägenheten som finns i fastigheten.

De nya ägarna är enligt mäklaren ett pensionärspar från Stockholm. De ska tillfälligt bo i lägenheten som finns i fastigheten.

Foto: Johannes Widergren

Gullringen2021-10-14 14:26

De nya ägarna planerar att möjliggöra föreningsverksamhet i fastigheten som var Gullringens församlingshem, men som nu är såld.

– Nu är det påskrivet och klart. Det blir ett pensionärspar från Stockholm som köper och de kommer att se till så att Gullringsborna kan bedriva föreningsverksamhet där, säger mäklaren Magnus Eek.

Priset för det gamla församlingshemmet blev 1 250 000 kronor. Utgångspriset var satt till 1 100 000 kronor. Exakt vilken verksamhet som kommer att ta plats i lokalerna är inte klart.

– Köparna kommer att bo tillfälligt i fastighetens lägenhet och det kan sedan tänkas att exempelvis PRO, scouterna eller någon som vill bedriva liknande verksamhet disponerar lokalerna. Det är de nya ägarnas ambition, säger Magnus Eek.

Församlingshemmet i Gullringen byggdes 1964 och är 400 kvadratmeter stort. Att det har tagit drygt fem månader att sälja lokalen beror enligt mäklaren på olyckliga omständigheter.

– Vi har haft köpare som har krånglat men det är sådant som händer och som man inte kan råda över, säger mäklaren.

Anledningen till att församlingshemmet lades ut till försäljning var att varje pastorat enligt Svenska kyrkan ska ha en beslutad lokalförsörjningsplan 1 januari 2022. Vid en genomgång av sina fastigheter beslutade Södra Vi-Djursdala församling att fastigheten skulle säljas.

– Nu har vi hittat en bra köpare som alla är nöjda med. Det här blir bra för alla inblandade, säger Magnus Eek.

Församlingshemmet i Gullringen byggdes 1964 och är sammanlagt 400 kvadratmeter stort.
Församlingshemmet i Gullringen byggdes 1964 och är sammanlagt 400 kvadratmeter stort.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!