KLART: Flerfaldige världsmästaren till Dackarna

Under tio års tid har Tai Woffinden tillhört värlseliten. Nu, kommer han tillhöra Dackarna också. Det presenterades under fredagen. "När Tai tog kontakt med oss och visade intresse gick det fort", säger Lagledare Mikael Teurnberg i pressmeddelandet.

Tai Woffinden ansluter.

Tai Woffinden ansluter.

Foto: PER KARLSSON

Speedway2021-07-30 12:30

Den 30-årige engelsmannen har många meriter med tre individuella VM-guld: 2013,2015 och 2018. Utöver detta har han två VM-silver 2016 och 2020 samt bronset 2017. Full av medaljer är det nu en till världsstjärna som förstärker Dackarna under resten av säsongen. Det är inget att tveka på. 

– Med sina tre VM-guld är han den av dagens förare i Grand-Prix-serien som har flest medaljer. Det känns såklart jättebra att få engelsmannen till vårt lag. Tai är en riktig förstärkning för laget och med hans ankomst känner jag att vi ska vrida upp ett snäpp till, säger lagledare Teurnberg i klubbens pressmeddelande. 

Han ligger femma i VM-serien och Janowski men även Doyle kör runt på VM-ovalerna. Men trots detta kan man inte sväva på rosa moln enligt Teurnberg.

– På pappret ser det ju förstås jättebra ut men det ska omsättas i verkligheten också. En del lag förstärks ju under seriens gång och när vi fick detta erbjudande kände jag och Dackarnas styrelse att det bara var att slå till.

Tai Woffinden kommer absolut inte bli någon reserv. 

– Snittmässigt kan vi köra med alla våra tre GP-förare samtidigt och det ska vi göra så fort läget finns. 

Woffinden har ett tufft schema och kommer finnas mest för slutspelet. 

– Vi har planerat att han ska köra tre matcher i grundomgången och sen finnas tillgänglig för slutspelet. 

Detta gick alltså Dackarna ut med i ett pressmeddelande vid lunchtid på fredagen. 

Mikael Teurnberg är nog riktigt glad nu.
Mikael Teurnberg är nog riktigt glad nu.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!