KLART: Frödingeföretag köps av danskt företag

Frödinge Mejeri AB köps av danska Odense Marcipan A/S som också är en del av Orkla Foods. Affären väntas ge Frödinge en starkare plattform för fortsatt utveckling.

Frödinge Mejeri köps av Odense Marcipan A/S som också är en del av Orklakoncernen.

Frödinge Mejeri köps av Odense Marcipan A/S som också är en del av Orklakoncernen.

Foto: Arkiv

Vimmerby2020-08-27 13:28

– Det blir inga direkta konsekvenser för medarbetare eller verksamhet i Frödinge, skriver Cecilia Gannedahl, kommunikatör vid Orka Foods i ett mail.

Affären innebär att Odense Marcipan Group tar över fabriken i Frödinge med 75 medarbetare. Verksamheten ska drivas vidare i egen regi med bibehållen produktion. I fjol såldes Frödingeprodukter för 221 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande.

I Odense Marcipan A/S blir Frödinge systerbolag med Bæchs Conditori som är stora på den danska tårtmarknaden.

– Frödinge är ett fantastiskt tillskott till Food Ingredients och tillsammans med övrig verksamhet inom kakor och bageriingredienser skapar vi en solid plattform för tillväxt, kostnadseffektiv produktion och produktutveckling, säger Johan Clarin, chef för Orkla Food Ingredient, där OMG ingår.

Orkla Foods Sverige köpte Frödinge Mejeri AB av norska Rieber&son för sju år sen.

 – Frödinge har framgångsrikt bidragit  till Orkla Foods Sverige, både värdeskapande, men också genom ett starkt och engagerat team. Jag är glad att Frödinge nu får ett nytt hem i Orkla och ges bättre förutsättningar för att växa och utvecklas på det sätt de förtjänar, säger Henrik Julin, VD för Orkla Foods Sverige i pressmeddelandet.

Odense Marcipan A/S etablerades 1909 är världskänt bland annat för sin marsipan och andra liknande produkter.

 Övergången verkställs den 1 oktober 2020.

Karta: Frödinge mejeri
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!