Klart med nytt transferfönster i Norge

Det norska fotbollsförbundet (NFF) har fått grönt ljus av Fifa för ett nytt transferfönster på grund av coronapandemin. Det nya fönstret sträcker sig från den 10 till 30 juni.

Sarpsborgsspelaren Matti Lund Nielsen. Arkivbild.

Sarpsborgsspelaren Matti Lund Nielsen. Arkivbild.

Foto: Christoffer Andersen

Sport2020-05-27 17:05

– Vi är väldigt nöjda med Fifas beslut. Det kommer att ge norska klubbar möjlighet att göra klart arbetet med sina trupper till seriestarten, säger NFF:s ordförande Nils Fisketjønn.

Enligt Fifas bestämmelser kan transferfönstret före säsongen vara under max 12 veckor – medan fönstret under säsongen får vara max fyra veckor.

När coronapandemin drog in och stängde ned Norge den 12 mars var det fortfarande 20 dagar kvar på av vinterfönstret. Den sportsliga och ekonomiska osäkerheten gjorde dock att det knappt skedde några övergångar under de dagarna.

På grund av de extraordinära omständigheterna i samband med pandemin har NFF accepterat att öppna fönstret igen, då alltså den 10-30 juni.

Eftersom säsongen ännu inte har börjat har det även godkänts att det också kommer att finnas ett vanligt övergångsfönster på fyra veckor under säsongen. Datumen för detta fönster kommer att bestämmas senare.

Norge planerar att dra i gång den högsta serien för herrar den 16 juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!