KLART: Rimforsa IF och Kisa BK spelar enkelserier

De lägre fotbollsserierna i Östergötland får vänta på premiären på grund av coronaläget. Lokalserierna kommer dessutom genomföras som enkelserie.

Det blir enkelserie för Rimforsa IF i division 2.

Det blir enkelserie för Rimforsa IF i division 2.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2021-05-11 19:04

Fram till nu har seriestarten för förbundsserierna varit satt till den 22-23 maj. Det kommer inte bli så, vilket klubbarna ska ha fått besked om i dagarna.

På förbundets hemsida är spelschemat också uppdaterat med seriestart först den 5–6 juni, vilket innebär att lagen får vänta ytterligare ett par veckor innan man kan dra igång sitt seriespel. 

Fortfarande är det planerat för att kunna genomföra en dubbelserie om denna helg kan gälla som start för säsongen. 

ÖFF har också tagit beslut för de lägre, helt lokala serierna, från division 4 och nedåt på herrsidan samt division 2 och nedåt på damsidan.

ÖFF:s beslut är att de berörda serierna ska genomföras som enkelserier, precis som 2020. De elva första omgångarna stryks ur spelschemat. Man poängterar dock att premiärdatumen ännu inte är fastställda. Beskedet berör Rimforsa IF:s herrar och damer, i division 4 respektive division 2. Även Kisa BK:s herrar i samma division 4-serie påverkas, precis som Hägerstads IF och Slätmons BK i "sexan". 

Enligt spelschemat ska omgång 12 genomföras och därefter väntar sommaruppehåll. ÖFF skriver i mailutskicket att det är upp till berörda lag att själva ta gemensamma beslut om den första matchen istället ska flyttas till höstsäsongen. Detsamma gäller om båda lagen är överens om att flytta en match från exempelvis augusti till juni – under förutsättning att det blir efter den första spelomgången så klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!