Två forwards lämnar VH – backparet lånas ut

Johan Schreiber och Noah Andersson lämnar Vimmerby Hockey. Samtidigt meddelar klubben att backparet Pelle Ström och Christian Lindberg lånas ut till allsvenska Vita Hästen i två matcher.

Pelle Ström lånas ut till Vita Hästen, precis som Christian Lindberg.

Pelle Ström lånas ut till Vita Hästen, precis som Christian Lindberg.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2021-11-25 13:20

Forwarden Johan Schreiber har gjort sitt i Vimmerby Hockey. 23-åringen flyttar hem.

– Johan har haft en tung höst. Både på och utanför isen. Han inledde säsongen med en skada, och när han kom tillbaka har det inte stämt på det sätt som både vi och han vet att han kan prestera på. Han har samtidigt haft det tufft av personliga skäl med sjukdom inom familjen. Han vill helt enkelt komma närmare hemtrakterna och det har vi full respekt för. Vi skiljs åt i samförstånd och vi vill tacka Johan för tiden här. Det är en grym kille som gjort ett stort jobb för klubben, säger Vimmerby Hockeys klubb- och sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande. 

Även Noah Andersson, som varit inlånad från Färjestad BK, försvinner tillbaka tills vidare. 

VH meddelar också att Pelle Ström och Christian Lindberg lånas ut till Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. Norrköpings-laget har backbrist och riktar alltså blickarna mot VH:s backpar. Ström och Lindberg kommer att finnas tillgängliga i två matcher för Hästen. VH har som bekant spelat klart grundserien i Hockeyettan och inleder Allettan den 5 december.

– Hästen hörde av sig till oss då de har flera backar borta. Och när vi nu har ett uppehåll innan Allettan beviljade vi det. De är tillbaka i vår träning från och med nästa vecka för att förbereda sig för Allettan, säger Morgan Persson.

Ström får därmed chansen att spela i Allsvenskan för första gången i sin karriär. Lindberg har tidigare provat på spel där med både IK Oskarshamn och Karlskrona HK. 

VH hoppas kunna förstärka laget till den 5 december.

– Målet är att förstärka laget med en eller två forwards innan Allettan drar igång och vi har ett antal krokar ute, säger Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!