Klart: Vimmerby Hockey värvar offensiv pjäs

Med bara några dagar kvar till seriepremiär i Hockeyettan har Vimmerby Hockey nu gjort klart med en ny center. Victor Östling, som var på try-out i VH för ett par veckor sedan, är klar för klubben.

Vimmerby Hockey har gjort klart med en center.

Vimmerby Hockey har gjort klart med en center.

Foto: Arkivbild

Ishockey2020-09-28 20:08

Aatu Luusuaniemi och Victor Östling var två spelare som fick chansen att provträna och provspela med Vimmerby Hockey för tre veckor sedan. De båda fick vara med och spela en träningsmatch (mot Nybro) innan VH skulle ta ett beslut om deras vara eller icke vara i klubben. För Luusuaniemi blev det ett negativt besked och han fick lämna

Östling fick istället beskedet att klubben var intresserade av en fortsättning. Men efter det har det varit tyst och den 24-årige centern har inte funnits med i laget sedan dess. Under måndagen kom dock beskedet att han har skrivit på för VH. 

– Vi nådde en lösning häromdagen som båda parter är nöjda med. Victor har varit hemma i Stockholm och sett över sina alternativ, och kommit fram till att han vill spela i Vimmerby. Eftersom vi jagat forwards en tid, så är vi glada att Victor vill spela för oss. Han imponerade när han var här på tryout, och är en spelare med bra fart, har fina händer och som är skicklig på att bära puck, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson i ett pressmeddelande.

Östling ansluter till truppen under tisdagen och beräknas vara spelklar till söndagens seriepremiär hemma mot Tyringe.

– Det ska bli jättekul att komma till Vimmerby, och kul att spela i Sverige igen. Vimmerby är det lag i ettan som jag hört mest och bäst om. Det är ett ställe som kan ge mig en bra utveckling och det känns som att vi har ett bra lag. Jag blev lite förvånad hur bra alla var när jag var nere på tryout, och hur var proffsigt det var på alla plan. Jag fick ett väldigt bra intryck, säger Victor Östling i pressmeddelandet.

undefined
Victor Östling har skrivit på för Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!