Koponen blev matchhjälte för VIF: "Bud på fler mål"

Resultatmässigt blev det en ganska jämn historia mellan Vimmerby och Mjölby. Men på planen var det egentligen aldrig något snack. "Vi är numret större än Mjölby", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo efter 3–1-segern.

Greta Koponen gjorde två av målen när VIF vann mot Mjölby.

Greta Koponen gjorde två av målen när VIF vann mot Mjölby.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-09-19 17:13

Inför lördagens bortamatch mot Mjölby pratade VIF:s tränare Mikael Rinaldo om att laget skulle sätta en hög press. Det var precis vad man gjorde – och fick utdelning direkt. Nathalie Johansson gjorde 1–0 i den allra första minuten.

– Det var en skön start, säger Rinaldo.

Men hemmalaget skulle komma tillbaka i den 20:e minuten, när en långboll rann igenom VIF:s försvar och friställde Mjölbys Emma Gustafsson. Sedan dröjde det bara fem minuter innan VIF var tillbaka i förarsätet, den här gången genom mål av Greta Koponen.

– Det var egentligen aldrig någon fara på taket. Vi får 2–1 och i paus pratar vi sedan om att sätta fart på grejerna lite mer.

Tio minuter in i den andra halvleken kom också matchen sista mål till 3–1, när Koponen återigen skrev in sig i målprotokollet.

– En riktig projektil, förklarar Rinaldo.

3–1-segern innebär nu att VIF fortfarande är fyra poäng bakom Kenty, som leder serien.

– Vi är numret större än Mjölby. De försvarade sig bra och det märktes att de hade en stor respekt för oss. Vi hade bud på fler mål, men deras målvakt var fruktansvärt bra, säger Rinaldo, som berömde Nathalie Johansson, Stina Kägo Bragsjö och Greta Koponen. 

Serieledande Kenty fick för övrigt en gratisseger under lördagen, när bottenlaget Motala lämnade walk over.

– Jag vet ingen bakgrund till det och vill inte lägga mig i. Det känns dock lite oproffsigt, säger VIF-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!