Körde in i lastbil och bar kniv – åtalas

Mannen brakade rakt in i en stillastående lastbil. Nu åtalas en man i 50-årsåldern för en lång rad brott i trafiken under sommaren.

En man i 50-årsåldern från Hultsfreds åtalas vid tingsrätten för en lång rad trafikbrott. Rattfylleri, narkotikabrott, grov olovlig körning. Plus en del andra brott dessutom.

En man i 50-årsåldern från Hultsfreds åtalas vid tingsrätten för en lång rad trafikbrott. Rattfylleri, narkotikabrott, grov olovlig körning. Plus en del andra brott dessutom.

Foto: TT

Hultsfred2020-12-13 06:00

Åklagaren gör gällande att mannen gjort sig skyldig till fyra fall av grov olovlig körning, narkotikabrott, stöld av en motorcykel, brott mot knivlagen, rattfyllerier. Trots att polisen tagit både bilar och motorcykel i beslag från mannen ska han ha fortsatt att köra. Även under påverkan av olika narkotiska preparat.

Flera av brotten har skett i Hultsfreds kommun, och i Silverdalen - Lönneberga. Men även i Hultarp utanför Virserum.

Trafikolyckan inträffade dock på riksvägen utanför Åseda. En lastbil hade stannat vid ett vägarbete, men det uppmärksammade inte mannen, som körde rakt in i bakdelen på lastbilen. Vid olyckan skadades en passagerare i mannens bil.

Olyckan inträffade i slutet på augusti i år. Men innan dess hade mannen stoppats av polis ett antal gånger under sommaren, när han körde personbil, trots att han saknar körkort. Eftersom det skett flera gånger med bara någon veckas mellanrum, har polisen tagit bilen i beslag. Ett beslag som åklagaren vill ska bestå.

Mannen åtalas också för ett fall av grov olovlig körning på motorcykel. Det skedde i Lönneberga den femte augusti.

Mannen åtalas också för att ha stulit en motorcykel i Malmö i augusti. Motorcykeln värderas av ägaren till 25 000 kronor.

Han ska också ha stulit ett batteri från en annan motorcykel. Även det hände i Malmö samma dag som motorcykelstölden.

Det minst sagt omfattande åtalet innehåller också två fall av brott mot knivlagen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!