Kostsam skadegörelse vid Hagadal

Vid två tillfällen under helgen har Hagadals sportanläggning i Hultsfred drabbats av skadegörelse. En av stationerna på utegymmet har brutits sönder och totalförstörts.

"Förr kunde vi förbättra för pengarna, nu får vi reparera", Håkan Fransson räknar med att helgens skadegörelse kostar mellan 10 000 och 20 000 att laga.

"Förr kunde vi förbättra för pengarna, nu får vi reparera", Håkan Fransson räknar med att helgens skadegörelse kostar mellan 10 000 och 20 000 att laga.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-06-14 12:33

Den första omgången av skadegörelse, under natten mellan torsdag och fredag, upptäcktes på fredagsmorgonen. Medan andra förberedde sig för studentfirande, fick vaktmästare Håkan Fransson sätta igång att städa och röja upp.

Utegymmet vid Hagadal drabbades hårdast av vandalerna. En av stationerna har totalförstörts. Trots att det borde vara oförstörbart med tanke de grova stockarna. Men det har inte hindrat gärningsmännen, som vridit sönder de grova balkarna och flera av stockarna har sedan slängts i dammen.

– Jag kan tänka mig att det kommer att kosta mellan 10 000 och 20 000 kronor att laga det här, säger Håkan Fransson, och tittar dystert på de avbrutna stumparna. 

– Vi måste bygga en helt ny station, säger han, så vi får ta hit en grävmaskin för att gräva upp gjutningarna. Förr kunde vi förbättra för pengarna, nu får vi reparera.

– De hade också tagit sig in på padelbanan och tennisbanan, berättar han, de hade rivit ner nät och förstört stolpar.

En papperskorg hade sparkats ner från sitt fäste och innehållet spritts i skogen.

Natten mellan söndag och måndag fortsatte skadegörelsen på utegymmet. Den redan drabbade stationen bröts ner än mer.

– Annars har vi varit ganska förskonade från skadegörelse här uppe ett tag nu, säger Håkan Fransson.

Händelsen är naturligtvis polisanmäld, vilket bekräftas av Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn.

– Just nu finns ingen misstänkt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!