Orimligt krav inför viktigt möte

På lördag har Hockeyettan kallat till ett extra årsmöte. Mötet är planerat att vara fysiskt i Upplands Väsby. "Vi hoppas på en digital lösning", säger Anders Kostenius i Vimmerby Hockey.

Inför Hockeyettans extra årsmöte har styrelsen ställt krav på fysisk närvaro för representanter från de 40 olika klubbarna.

Inför Hockeyettans extra årsmöte har styrelsen ställt krav på fysisk närvaro för representanter från de 40 olika klubbarna.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-01-18 17:15

Mötet ska ske efter att en begäran av majoriteten av föreningarna i Hockeyettan, vill välja en ny styrelse.

– Vi hoppas att det finns möjligheter att vara med digitalt. Det pågår diskussioner om detta. Det har inte tagits något slutgiltigt beslut. Men vi planerar för att åka dit om det blir ett krav, säger Vimmerby Hockeys vice ordförande Anders Kostenius.

Kravet på att de 40 olika klubbarna ska skicka en representant som ska vara på plats ser han som väldigt dåligt tajmat.

– Vi vill helst slippa närvara när läget är som det är med smittspridningen. Jag hade önskat att man kan finna en annan lösning.

Flera andra klubbar i Hockeyettan har reagerat starkt mot kravet på fysisk närvaro på mötet. En av dem är Mörrums ordförande Anders Gustavsson.

– Här går coronasmittan som en löpeld genom hockeyettan och så vill de att vi ska åka genom hela landet. Det är ju inte klokt, säger han till blt.se.

Förklaringen till varför styrelsen vill ha det fysiskt ska vara att man inte vill att information ska läcka ut. Likt den ljudfil som i höstas kom ut efter ett möte som klubbarna hade kring bojkotten mot Boden Hockey och Karlskrona HK som gav stor uppmärksamhet i massmedia.

– De är rädda att det ska förekomma igen, att media ska få information från mötet. Och visst, det kan jag förstå. Det är sjukt att någon spelar in det vi har möte om. Men att ställa det mot rådande samhällssmitta är inte klokt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!