Efter hedersamma förlusten: "En av årets bästa matcher"

Vann Lejonen? Nej, men av reaktionerna efteråt kunde man lätt tro det. "Vi gör en av årets bästa hemmamatcher", sa lagledarna Anders Fröjd och Mikael Holmstrand.

Lejonen körde inspirerat hemma mot Dackarna. Förlusten stannade vid sex poängs marginal.

Lejonen körde inspirerat hemma mot Dackarna. Förlusten stannade vid sex poängs marginal.

Foto: Haris Dreco

Speedway2021-09-14 22:01

Däng, visserligen. Men bara med sex pinnar. 

– Innan trodde vi att vi skulle komma ifrån matchen med en hedersam förlust om Berntzon (Oliver) och Tungate (Rohan) presterade på topp och som de brukar köra. Berntzon levererade, men inte Tungate, säger Anders Fröjd och utvecklar:

– Han tar nästan alltid tvåsiffrigt här hemma, precis som Lambert (Robert). Nu började han bra, men sen nollade han i tre raka heat. Hade han gjort sitt jobb som han har betalat för så hade vi vunnit det här. Det är för dåligt. 

Lejonens lagledare var däremot nöjd med mycket annat den här aftonen. 

– Mathias Thörnblom fick ett "late call" från oss och går in och gör det jäkligt bra (7 poäng). Och Casper Henriksson...han går in och tar en trea mot Thorssell (Jacob). 

– Dackarna har ett bättre lag än oss, så är det. Normalt sett ska de vinna den här matchen med 12–15 poäng. Nu ska vi åka till Målilla och det är en bana som alla tycker om. Och Dackarna ska vara glada för att vi körde bra och att matchen i allra högsta grad lever. Nu kommer det säkert mycket mer publik till matchen i Målilla på tisdag och de kan sälja mer biljetter. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!