Krokstorpsspelaren: "Jag spelade den där matchen"

När BOIF mötte Krokstorp i en division 6-match i september använde sig Krokstorp av en division 1-spelare. Krokstorp anmäldes och dömdes, trots sitt nekande. Nu talar spelaren ut till Barometern.

Habib Askar ångrar att han var med och spelade en division 6-match som otillåten spelare.

Habib Askar ångrar att han var med och spelade en division 6-match som otillåten spelare.

Foto: Privat

Fotboll2020-12-04 10:07

Krokstorpstränaren Yones Askar förnekade att de hade spelat med hans lillebror Habib och menade att det var Yones själv som spelade. Han var inte glad över BOIF:s anmälan till förbundet.

– Det är jättepinsamt och jättedåligt att de gör det så här stort, sa han till Sporten då.

Även när Krokstorp fråntagits poängen och Habib stängts av tyckte tränaren att det var fel agerat – av BOIF och media.

– Vi spelar i division 6 för att ha roligt, inte för att vinna Champions League. Det är trist att BOIF och media har gjort det till en så pass stor grej.

Tre månader efter den omdiskuterade matchen väljer Habib att tala ut till Barometern.

– Jag spelade den där matchen – och jag ångrar mig som fan. För mig var det bara på skoj, de (Krokstorp) hade inget lag och skulle fått lämna WO och jag ställde upp. Det var mitt egna beslut och ingen annans. För mig var det bara kul. Men det var mitt livs största misstag, säger Habib Askar.

Habib säger vidare till Barometern att han har mått dåligt.

– Alla tidningar ringde hela tiden… Folk kommenterade hela tiden. Jag vet att jag har gjort fel, men det kändes överdrivet. Jag tänkte på det hela tiden och det var svårt att gå vidare. Det tog väldigt hårt på mig. Jag gick knappt utanför dörren.

Habib sparkades från Oskarshamns AIK och blev först avstängd från all fotboll i åtta månader. Avstängningen har dock hävts och Habib ska istället spela futsal med FC Kalmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!