Kusinerna driver Subway –så har det gått hittills

"Det ska vara rent och fräscht hela tiden", säger Hozan Mallahji som driver restaurangen tillsammans med sin kusin Haider Mullahhaji.

Kusinerna Haider Mullahhaji och Hozan Mallahji driver Subway i Vimmerby sedan början av april.

Kusinerna Haider Mullahhaji och Hozan Mallahji driver Subway i Vimmerby sedan början av april.

Foto: Johanna Rotebäck

Nyheter2021-05-09 09:00

Sedan början av april driver kusinerna Hozan Mallahji och Haider Mullahhaji Subway i Vimmerby. Kvalitet och renlighet är duons ledord för restaurangen.

– Det är jätteviktigt att kunderna är nöjda och att det är rent. Vi bakar nytt bröd varje morgon, sånt gör skillnad, säger Hozan Mallahji. 

Mallahji kommer senast från Hudiksvall där han drivit restaurangen Blå Haren och han vet vad branschen innebär.

– Det är tufft att driva restaurang och man kan inte bara lämna över den till anställda utan man måste hela tiden vara där och se till att allt fungerar och att kunderna trivs. Det är viktigt.

Att ta över och driva en restaurang under en pandemi var inget de båda kusinerna funderade extra kring och möjligheten att driva en franchise lockade.

– Nej, det börjar redan bli bättre och kunderna är nöjda. Vi funderade på att driva något helt eget men franchise är bra. Vi kommer anställa två till nu till sommaren som det ser ut, vi är fyra nu. 

Drömmen är att ha fler anställda men det är svårt att få ekonomi i det menar Mallahji.

– Vi skulle vilja vara fler men det är svårt i Sverige, det kostar för mycket. Man borde se över det så det blir enklare.

Det har bara gått drygt en månad men de har redan hunnit göra vissa ändringar.

– Lagerhyllorna är nya, vi har bytt ut alla plasttråg som maten ligger i till rostfritt för hygienen men det viktigaste är städningen. Det ska vara rent och fräscht hela tiden, säger Mallahji.

I veckan har de rengjort uteserveringen och köpt in nya paviljonger att sitta under. Även blommor har planterats.

"Det är viktigt med en bra uteservering som är trevlig att sitta på", säger Hozan Mallahji.
I veckan har de rengjort uteserveringen och köpt in nya paviljonger att sitta under. Även blommor har planterats. "Det är viktigt med en bra uteservering som är trevlig att sitta på", säger Hozan Mallahji.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!