"KV" saknas när topptippade Vimmerby kommer på besök

Noll gjorda mål framåt och en jumboplats i tabellen. IFK Västervik har fått en tuff start på årets rekordkorta division 4-serie. Nu väntar nykomlingen och topptippade Vimmerby IF på hemmaplan.

En av IFK:s allra bästa spelare så här långt, Karl-Viktor Söderquist, missar matchen på grund av den skada han ådrog sig i bortamatchen mot Hvetlanda.

En av IFK:s allra bästa spelare så här långt, Karl-Viktor Söderquist, missar matchen på grund av den skada han ådrog sig i bortamatchen mot Hvetlanda.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-07-01 08:00

0–4 hemma mot Gullringen i premiären följdes upp med en 2–0-förlust borta mot Hvetlanda GIF. Under onsdagen får IFK chansen till säsongen första poäng – men på andra sidan linjen står favorittippade Vimmerby IF.

– Matchen kommer nog att påminna lite om de tidigare matcherna då Gullringen, Hvetlanda och Vimmerby är de tre bästa lagen i serien enligt många. Jag kan tänka mig att Vimmerby kommer vilja ha mycket spelövertag, bollinnehav och försöka hota på kanterna, säger IFK:s tränare Fredrik Walfredsson.

En av IFK:s allra bästa spelare så här långt, Karl-Viktor "KV" Söderquist, saknas på grund av den skada han ådrog sig borta mot Hvetlanda. Saknas gör även Oscar Ring och Fabian Ring.

– Det klart att KV är en individuellt duktig spelare, men samtidigt får vi hoppas att några andra kan lyfta sig också. Vi får inte stå och falla med att någon är borta. Vi som är med måste ta vårt ansvar.

Det har ju blivit noll poäng på de två första matcherna, vad säger du om spelet?

– Vi försöker spela, men vi kommer aldrig riktigt ner och hotar. Vi har blivit alldeles för korta och det har vi pratat mycket om. När vi väl fått upp bollen på våra forwards har de blivit alldeles för ensamma. Vi måste komma upp lite högre med laget.

I truppen finns dock nyförvärvet Niclas Andersson med för första gången.

Matchen sänds live på vt.se med start klockan 18:55 Kommenterar gör Filip Gustafsson och Calle Sjögren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!