Redo för spel efter incidenten – oavsett position

När Gullringen tar emot serieledande Myresjö/Vetlanda hemma på fredagen är lagets egen Magnus Erlingmark redo för spel igen. "Jag har spelat alla positioner utom ytterback och målvakt den här säsongen", säger Ted Åström-Åberg.

Ted Åström-Åberg är Gullringens svar på Magnus Erlingmark då han behärskar de flesta positionerna i ett lag.

Ted Åström-Åberg är Gullringens svar på Magnus Erlingmark då han behärskar de flesta positionerna i ett lag.

Foto: Bildbyrån/Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-16 19:30

Att vara en Magnus Erlingmark är för många synonymt med att kunna spela i alla lagdelar. Erlingmark gjorde just det i både IFK Göteborg och landslaget på 1990-talet. I Gullringen har Ted Åström-Åberg fått ta på sig den rollen och har inget emot det.

– Det är kul att spela både anfall och försvar och jag går in och gör jobbet där det behövs. Senast var det meningen att jag skulle spela högerback och i så fall hade jag haft alla positioner utom målvakt i laget den här säsongen, säger Ted Åström Åberg som aldrig kom till spel i bortamatchen mot Malmbäck förra helgen.

En incident efter den sista träningen ledde till att han fick avstå spel.

– Jag har haft problem med en nerv i ryggslutet och fått behandling hos kiropraktor för det och har kunnat spela trots det. När jag var på väg från duschen efter förra veckans sista träning sträckte det istället till i baksidan av ena låret. Jag brukar få lite känningar där under matcher och då är det lättare att spela vidare när man är igång. Nu ville vi inte chansa utan jag vilade matchen mot Malmbäck för att inte förvärra skadan.

Efter att ha tränat under tisdagen och torsdagen den här veckan känner han sig redo för spel igen, och det är ingen lätt uppgift som väntar Gullringen på fredagen. Ett Myresjö/Vetlanda som kommer med sju raka segrar och slog Vimmerby hemma med 3–0 senast.

– Det blir en tuff uppgift, men jag tror också att det kan vara bra att möta ett lag som vi vet är riktigt bra. Det kan få alla att skärpa sig och tända till lite extra.

Ni behöver börja ta poäng för att inte bli indragna i bottenstriden. Är du orolig?

– Jag tycker inte att det ska behöva gå så långt. Det känns som att vi är på rätt väg och har ett riktigt bra lag när vi får till det.

Vilken position han ska spela på mot Myresjö/Vetlanda återstår att se.

– Vi tar beslut om det efter torsdagens träning när vi ser vilka spelare som är tillgängliga, men det är väldigt tacksamt att ha en spelare som Ted i laget som kan hoppa in där det behövs, säger Mattias Sandh.

Rasmus Bexell är avstängd efter utvisningen senast. Däremot är Ola Lindblom och Anton Holm tillgängliga för spel igen.

– Vi får tillbaka tre riktigt bra spelare och vi ska ge Myresjö/Vetlanda en rejäl match, säger Sandh.

Ted Åström Åberg är redo för spel när Gullringen tar emot Myresjö/Vetlanda på fredagen.
Ted Åström Åberg är redo för spel när Gullringen tar emot Myresjö/Vetlanda på fredagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!