Lång väntan på att få strömmen tillbaka för Anita

Vid tvåtiden på natten till måndagen gick strömmen. Blåsten ställde till med en hel del problem för Anita Waernqvist som bor en bit utanför Södra Vi.

Det är rejält kallt för både människor och djur, i huset hemma hos Anita Waernqvist. Drygt 12 timmar utan ström märks ganska tydligt på inomhusklimatet.

Det är rejält kallt för både människor och djur, i huset hemma hos Anita Waernqvist. Drygt 12 timmar utan ström märks ganska tydligt på inomhusklimatet.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Södra Vi2022-01-17 15:21

– Vi får prata snabbt jag har dåligt med ström i telefonen, säger hon när Vimmerby Tidning efter ett par försök får kontakt.

– Jag sitter i bilen nu, där kan jag ladda.

Men dåligt med ström i telefonen är ändå det lilla problemet i sammanhanget. Ett större problem är att det börjar bli utkylt i huset.

– Vi vaknade i morse av att det var kallt, vi hade bara 12 grader inne, säger hon.

Vid halv tretiden på måndagen hade hon ännu inte fått strömmen tillbaka, och oron för maten i frysen började göra sig gällande.

– Det är ju plusgrader ute, och det finns risk att maten tinar upp och blir förstörd. Visserligen har vi en järnspis, men på den kan man inte laga mat på samma sätt.

En annan källa för oro är att det börjar bli väl kallt för djuren då Anita Waernqvist har en hel del husdjur. 

– Gammelhunden fryser, och hur det ska gå med fiskarna i akvariet vet jag inte. 

Hon berättar att större delen av måndagen ägnades åt att bära ved och vatten, braskaminen kräver sitt, och vattenpumpen är lika strömlös som resten av huset.

– En sådan här dag kan man inte jobba, det är fullt upp med att sköta om huset. Det känns tråkigt att det ska bli så här. Speciellt om elräkningarna är rekordhöga, säger hon.

Men det här med strömavbrott har blivit lite av en vana, det händer ganska ofta att strömmen går hemma hos Waernqvists.

– Men varför det är så vet jag inte, säger hon. Men vi har bestämt oss, nu köper vi ett eget elverk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om