Larm om gräsbrand – men räddningstjänsten hittade inget

Räddningstjänsten larmades vid 16.30-tiden på lördagen till en befarad gräsbrand i terrängen utanför Virserum – men lyckades aldrig lokalisera någon brand.

Räddningstjänsten lyckades inte lokalisera någon brand efter att en privatperson slagit larm om rök från skogen väster om Virserum.

Räddningstjänsten lyckades inte lokalisera någon brand efter att en privatperson slagit larm om rök från skogen väster om Virserum.

Foto: Johan Nilsson/TT

Virserum2020-08-08 16:38

Det var en privatperson som slog larm efter att ha sett rök från skogen norr om Hjortöström i Hultsfreds kommun, strax väster om Virserumssjön.

Ett kraftigt regn- och åskväder drog över området under eftermiddagen och enligt tidiga uppgifter från SOS Alarm kan ett blixtnedslag ha varit orsaken.

Vid klockan 17 hade dock räddningstjänsten ännu inte lyckats lokalisera någon brand. 

– Vi är ute och letar men har fortfarande inte hittat något, förklarade Andreas Enberg vid räddningstjänsten i Hultsfred.

En timme senare var läget detsamma. 

– Nu har vi även haft brandflyget uppe, och de har inte sett något. Och vi känner heller ingen röklukt, så vi börjar nog röra oss härifrån strax. Sedan får vi se om vi får anledning att åka tillbaka senare, sa Andreas Enberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!