Levin om det dramatiska slutet: "Slog en indianare"

Det såg inte ljust ut för Kallinge/Ronneby IF i inledningen av den negativa kvalserien. Men efter en högdramatisk avslutning lyckades klubben till sist säkra nytt kontrakt i Hockeyettan. "Det var en sån lättnad...", säger Vimmerbykillen Eddie Levin.

Eddie Levin under en match mot Vimmerby tidigt in på säsongen.

Eddie Levin under en match mot Vimmerby tidigt in på säsongen.

Foto: Arkivbild

Ishockey2021-04-08 19:00

Två förluster på de tre inledande matcherna i den negativa kvalserien. Först med 4–1 mot Tyringe, och sen med samma förlustsiffror mot Tranås. Var Kallinge/Ronneby på väg ut och ned i division 2? Nej, Eddie Levin och hans lagkamrater gav inte upp. 

Det ska sägas att man däremellan tog en viktig och planenlig 5–3-seger mot Borås.

– Efter förlusten mot Tyringe tänkte man att det skulle bli tufft..., förklarar den 21-åriga Vimmerby Hockey-produkten.

Inför den sista omgången stod Tyringe, Tranås och KRIF alla på nio poäng, vilket bäddade för en rafflande slutstrid. Två av lagen skulle klara sig, ett av dem skulle åka ner. Borås var redan avhängda vid den tidpunkten. 

KRIF och Eddie Levin ställdes mot Tyringe på bortais och förutsättningarna var enkla: vinn eller försvinn. 

– Vi sköljde över dem i första perioden och tog ledningen, men sen var vi inte tillräckligt ödmjuka i den andra. Då slog vi en "indianare" som de utnyttjade och kvitterade på, säger Levin och fortsätter:

– Då tänkte vi "fan, vi kan inte avsluta på det här sättet". 

Och nej, så skulle Kallinge inte avsluta. Istället höjde man sig och tryckte in det som skulle visa sig bli segermålet i den 33:e minuten. 

– Sen var det inget snack. Tyringe hade någon ribbträff men annars var det lugnt. 

Hur var känslan när matchen var slut och det stod klart att ni spelar kvar i Ettan?

– Det var en sån lättnad och alla var jätteglada. Man märkte på alla tränare och ledande spelare hur viktigt det var. 

Även Tranås klarade sig till slut kvar, vilket innebär att Tyringe – som faktiskt såg urstarka ut i inledningen av kvalserien – spelar i "tvåan" nästa säsong. 

Var det rätt lag som hängde kvar?

– Ja, de är bättre än Tyringe. Det var ändå skönt att Tranås fick vara kvar, trots att man inte tycker om dem som Vimmerbykille, säger Levin och skrattar. 

Hans moderklubb Vimmerby Hockey är i skrivande stund mitt uppe i kvartsfinalserien mot Troja/Ljungby. Inför den här säsongen hade Levin kontakt med VH, men skrev till slut på för KRIF.

Var spelar du nästa säsong?

– Jag och KRIF har inte pratat så mycket än, eftersom vi precis avslutat allt. Vi kommer ha några möten framöver och då får vi se om vi går vidare eller inte. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!