Listan: Rankar de tio mest spännande nyförvärven

Fönstret är stängt. Nu är trupperna i de svenska elitlagen i speedway satta. Sporten rankar de tio mest spännande värvningarna inför starten av Bauhausligan.

De fem mest spännande nyförvärven inför årets speedwaysäsong är Jason Doyle, Patryk Dudek, Grigorij Laguta, Kim Nilsson och Oliver Berntzon.

De fem mest spännande nyförvärven inför årets speedwaysäsong är Jason Doyle, Patryk Dudek, Grigorij Laguta, Kim Nilsson och Oliver Berntzon.

Foto: Montage

Speedway2021-03-04 18:08

1) JASON DOYLE, Dackarna 

Kommentar: Vi rankar den tidigare världsmästaren från Australien i topp på vår lista. Ett mycket starkt nyförvärv av Målillaklubben. Doyle är en tuff och oöm förare med en enorm vinnarskalle. En Nicki Pedersen-typ från down under. Kommer självklart bli en av förarna som Dackarna lutar sig emot under 2021. 

2) GRIGORIJ LAGUTA, Smederna

Kommentar: Ryssen är tillbaka i svensk speedway sedan han bland annat har varit dopningsavstängd. Laguta är en kraftfull förare som aldrig ger något utrymme kring sig. Är stenhård i första sväng och trivs bra på banan i Eskilstuna. Publikfavorit i Smederna som säkert kommer göra det riktigt bra. Räknas ofta som en av de allra bästa förarna som aldrig har etablerat sig i VM-cirkusen. 

3) PATRYK DUDEK, Rospiggarna

Kommentar: Hade en tung säsong 2020 och kom aldrig till start i Sverige. Är något av en ikon i Dackarna efter alla år där. Dudek är duktig på mycket och startsnabb. Har ett starkt team runt sig och kan få en nytändning han behöver i Hallstavik. 

4) KIM NILSSON, Rospiggarna

Kommentar: Har i flera år varit en av de bästa svenska förarna. Återvänder nu till Rospiggarna, där han körde för ett antal år sedan. Var en nyckelförare i Masarna och kommer från sin kanske bästa säsong i karriären. Startsnabb och under många säsonger en stabil och duktig förare i högsta serien i Sverige. 

5) OLIVER BERNTZON, Lejonen

Kommentar: Anderstorpssonen har fått ett genombrott som heter duga. Var bra i Smederna och växlade upp ytterligare en nivå i Dackarna. Har verkligen haft en fin utveckling i Målillaklubben. Återvänder nu till Lejonen och har många styrkor, inte minst viljan, glöden och fighterandan. Brinner intensivt för sin sport och kan nu titulera sig GP-förare. 

6) PIOTR PAWLICKI, Masarna

Kommentar: En av ”bröderna” Pawlicki också den främste. Slog igenom stort i Piraterna som ung förare. Piotr kan köra riktigt tufft, ger aldrig upp och är också startsnabb. Har levererat bra på speedwayovalerna i sitt hemland. 

 7) RASMUS JENSEN, Dackarna 

Kommentar: Spännande värvning av Dackarna. Spåddes en lysande framtid när han imponerande i tidig ålder. Blev också nordisk juniormästare – i Målilla. Sedan gick det lite tyngre för honom och fick inte det riktiga lyftet, förrän förra året i Rospiggarna. Där plockade han många poäng. Är något av en late bloomer och säkert välscoutad av nye Dackelagledaren Mikael Teurnberg, som bekant har ett långt förflutet i just Rospiggarna.  

8) JAIMON LIDSEY, Västervik

Kommentar: Ett av de meste intressanta nyförvärven i Bauhaus-ligan. Ung, lovande australiensare med bra maskinmaterial och som vann junior-VM förra året. Går in med ganska lågt snitt och kan bli ett utropstecken i Västervik. 

9) VADIM TARASENKO, Västervik

Kommentar: Lite grann som Jensen, en late bloomer. Har tidigare kanske inte gjort några jätteresultat, men var en mycket viktig kugge i semifinalerna och finalerna när Masarna tog hem SM-guldet 2020. Är snabb och ganska så tuff. 

10) JOEL KLING, Smederna

Kommentar: Var mycket lovande i junioråldern, där han nådde stora framgångar. Har haft ett par tuffa år på raken och kan säkerligen må bra av ett miljöombyte från Småland till Södermanland. Är en fighter på banan och kan han matchas på rätt sätt och få bra förtroende kan det bli en trevlig säsong för Virserumskillen. 

Ska övergången till Smederna blir ett lyft för Dackeprodukten Joel Kling?
Ska övergången till Smederna blir ett lyft för Dackeprodukten Joel Kling?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!