Lokale succétränaren: "Har egentligen bestämt mig"

Det var inte alls särskilt länge sedan säsongen tog slut för laget han tränar. Det blev på flera sätt en säsong att minnas. Det är inte riktigt officiellt än, men Robin Blomberg har bestämt sig. "Det lutar starkt åt att jag fortsätter".

Det lutar starkt åt att Robin Blomberg fortsätter att träna FBSK.

Det lutar starkt åt att Robin Blomberg fortsätter att träna FBSK.

Foto: MATHILDA AHLBERG

Fotboll2020-11-08 19:45

Beskedet är inte på något sätt uppseendeväckande, inte alls. Robin Blomberg har med framgång tränat och coachat damlaget i moderklubben Frödinge-Brantestad de senaste säsongerna. Precis allt tyder på att det är han som leder FBSK in i en ny säsong i division två 2021. Precis som han gjorde inför året 2019. 

– Det har varit så mycket annat den här perioden, med testmatch och samtal med spelare, säger Blomberg och förtydligar att valet om en fortsättning ligger i hans händer. 

– Jag har stöd från föreningen att fortsätta, så är det. Jag kommer att lämna ett definitivt besked innan träningen drar igång igen den 19 november. 

Med erfarenhet av debutsäsongen i division två för två år sedan, är Blomberg medveten om att det ställs helt andra krav i den högre division som nu väntar.

Vad krävs för att det ska gå bra?

– Det allra viktigaste tror jag är att alla individer tränar mer. Jag tror inte att vi som lag kommer att träna mer än vad vi gjorde för två säsonger sedan. Här ligger vår utmaning. Det är lite av en kulturförändring som krävs. Det är trots allt en skillnad träningsmässigt mot de etablerade division två-lagen. 

Den gamla klyschan om att det brukar krävas minst en ny spelare i varje lagdel för en nykomling, tycker Robin Blomberg stämmer. 

– Ja, så är det – och det tror jag är i minsta laget. Vi siktar på att förstärka, men inget är klart. 

Frödinge får förbereda sig för spel i division två - troligtvis med Robin Blomberg vid tränarrodret.
Frödinge får förbereda sig för spel i division två - troligtvis med Robin Blomberg vid tränarrodret.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!