Maja startar rekordtidigt "Julklappshjälp"

Jul och corona. Taskig kombo för plånboken, för den som lever på marginalen. "I år tror jag behoven är större", säger Maja Johansson bakom "Julklappshjälpen Vimmerby", som öppnar redan nu.

Vimmerby 15 september 2020 20:00

Med målet ”alla barn ska få en julklapp” drog småbarnsmamman Maja Johansson i Vimmerby igång sin julklappsinsamling 2018. Första året fick 75 barn julklapp, tack vare projektet. I fjol drygt 90 – och Maja blev utsedd till ”Årets Eldsjäl” av lokala Lions.

– Jag älskar att kunna hjälpa till, det ger massor tillbaka, säger hon.

 

Med erfarenhet i bagaget och den pågående pandemin som ny vardag är hon rustad för ännu större söktryck i år. Av den anledningen öppnar hon ansökningstiden rekordtidigt, för att hinna hantera julklappshanteringen. Nu och fram till 1 december kan man skicka in sin ansökan.

– Jag tror att fler har det besvärligt på grund av corona. En del har kanske hamnat på marginalen för att man tvingats vara hemma mycket, andra har blivit av med jobbet. Men hur coronapandemin påverkar är något som återstår att se.

 

Tidigare år har hon kunnat hjälpa alla som sökt.

– Jag vet inte hur det går i år, det beror på hur många som behöver hjälp. Därför kommer jag också att be de som söker att svara på en del frågor, bland annat för att ha bättre koll på om man sökt hjälp via andra organisationer. Om det blir många ansökningar kommer nya sökande att prioriteras framför omsökare. 

Första året fylldes villan hemma i Vimmerby av julklappar från de som ville bidra.

– I år börjar jag med att de som vill hjälpa till får swisha, och så köper jag julklappar som matchar behoven.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Forsgren Malmström

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Vimmerby

Avslöjar: Här vill företaget bygga 40 nya bostäder

Vimmerby

Krönsmon: Då kan vi få se spadtag i backen

Fotboll

Här är Gullringens besked inför heta derbyt

Ishockey

De tippades som favoriter på upptakten: "En stark tro"

Fotboll

"Räcker med att spelarna triggar upp sig själva"

Visa fler