Mäklaren: "Vi har blivit bättre på att sätta priser"

Priserna på villor i Kinda har ökat med närmare 40 procent sedan 2020. Det visar statistik från Booli. Samtidigt säger fastighetsmäklaren Ann-Sofie Wissmar att man blivit bättre på att sätta priser som stämmer överens den nya efterfrågan från marknaden.

Mäklaren Ann-Sofie Wissmar har tidigare sagt att de blev överrumplade av det ökade intresset för fritdshusen i Kinda.

Mäklaren Ann-Sofie Wissmar har tidigare sagt att de blev överrumplade av det ökade intresset för fritdshusen i Kinda.

Foto: Kollage: Dennis Petersson/Max Elofsson

Kinda2022-01-27 13:37

Enligt statistik från bostadssajten Booli har priserna ökat på villor i Kinda med 38 procent mellan 2020 och 2021. Samtidigt minskade priserna på fritidshusen med 57 procent under samma år.

– Jag kan bekräfta att villapriserna stampat upp i Kinda, säger Ann-Sofie Wissmar.

Enligt henne kan det vara så att många fritidshus utannonseras som vinterbonade fritidshus. De objekten faller, enligt Wissmar, troligtvis in under kategorin villor hos Booli.

Enligt statistiken ökade priserna för fritidshus i snitt med 58,4 procent efter budgivning 2021.

Vi har tidigare berättat att det är tryck på fritidshus och Ann-Sofie Wissmar har sagt att byrån blev överrumplad av det ökade intresset i samband med att pandemin utbröt.

– Jag tycker att jag har anpassat utgångspriserna efter den nya efterfrågan och jag upplever nog att jag redan i utgångsläget höjt priset för att säljarna också har en högre förväntan från statistik de läst det sista året.

Enligt Wissmar kan budgivningarna fortfarande dra iväg för just fritidshusen men att mäklarna anpassat sig bättre för den nya prisbilden för villor. Ökningen för slutpris efter budgivning var enligt Boolis statistik också betydligt lägre för villorna.

– Nu känner vi att vi har lite mer kontroll och att vi kan kontrollera visningarna på ett bra sätt. Vi är jättenöjda med marknaden, säger Wissmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!