Målillatränaren om tuffa tappen: "Förstår deras val"

De kan blicka tillbaka på den bästa säsongen på många år. Nu lämnar flera av de bästa spelarna klubben. "Klart att det är tufft, men jag förstår och respekterar att de vill uppåt i karriären", säger Målillas tränare Johan Hägg.

Fyra duktiga spelare lämnar Målilla GoIF. Nu inleds jakten på ersättare.

Fyra duktiga spelare lämnar Målilla GoIF. Nu inleds jakten på ersättare.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-11-07 18:43

Tanken och drömmen var att få bygga vidare på det lag och den unga trupp som periodvis imponerade i femman i år. Riktigt så enkelt blir det inte nu för nye huvudtränaren Johan Hägg. Han tvingas konstatera att William Steinholtz bestämt sig för spel i division fyra-nykomlingen IFK Oskarshamn – och att Knut Gunnarsson och Belmin Hrustic väljer spel i Vimmerby IF. 

Det räcker inte där...

– Tyvärr tappar vi även Adel Haj Osman. Han studerar i Kalmar och det är svårt att åka emellan, säger Hägg och tillägger:

– Det var självklart inte det här vi hade önskat oss. Vi förlorar flera duktiga startspelare. 

Att Belmin Hrustic lämnar rödvitt svider en hel del. 

– De andra tre spelarna är alla jättebra, men att ersätta någon på målvaktsposten är svårast. Det är en förlust både fotbollsmässigt och socialt. Men jag förstår honom. Han har hög potential och vill uppåt. 

I nästa andetag väljer Johan Hägg att hylla 18-årige Knut Gunnarsson:

– Jag kan inte tänka mig annat än att han går rakt in Vimmerbys startelva som mittback. Under hela min karriär har jag aldrig sett en enskild spelare utvecklats så mycket på ett år som han gjorde under den gånga säsongen.  

Så...hur tacklar ni de här spelarförlusterna?

– Vi reagerar såklart direkt. Jag har många krokar ute och har faktiskt ett drömnamn på målvaktssidan som jag skulle vilja få in, men jag avslöjar inte vem det är, säger Målillatränaren och skrattar. 

På pluskontot finns än så länge Alexander Bragstad, som återvänder till klubben. 

– Jag hoppas och tror att vi i slutändan kan gå plus-minus noll när det gäller förluster och nyförvärv, alla fall om tittar på utespelare. Vi har två-tre killar som vi jobbar hårt med, som vi hoppas ska gå i lås. Dessutom har vi sedan tidigare en spännande trupp att jobba med. Och i Målilla GoIF ska man få chansen som ung. 

I sammanhanget passar också Johan Hägg på att hylla de mer rutinerade spelarna i laget som är kvar. 

– De tar ett jättestort ansvar och är duktiga på att lotsa in de yngre killarna på ett bra sätt. Det betyder väldigt mycket för oss. 

Redan om en vecka börjar laget träna i tältet i Hultsfred. 

– Om vi får för gällande restriktioner, så kommer vi att bjuda in ett par intressanta spelare.  

Karta: Målilla
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!