Blev belönade för sina insatser under 2021

Malin Engström i Tjust IF och Tim Håvestam i Västerviks FF är kommunens bästa fotbollsspelare 2021.

Tjust IF:s Malin Engström tilldelas Diamantbollen för 2021.

Tjust IF:s Malin Engström tilldelas Diamantbollen för 2021.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2021-11-27 13:00

I samband med att Tjust Open avgjordes på fredagskvällen delades Diamantbollen ut till bästa damspelare och Guldbollen till bästa herrspelare under 2021.

Hur känns det att få priset?

– Jag är väldigt smickrad och det trodde jag inte. Det var mera som en chock, svarar Malin Engström.

Vad säger du om din egen säsong?

– Jag är nöjd med tanke på de förutsättningar som har varit. Laget i sig har varit riktigt grymt och jag är tacksam att jag får vara med och bidra med det jag kan, svarar Malin som också meddelar att det blir en fortsättning i Tjust.

Motiveringen till att Malin Engström belönas med Diamantbollen.

"Hon är en glädjespridare av stora mått. Med sina spetsegenskaper som fysiskt stark, brytningssäker och en mycket bra spelförståelse har hon dirigerat Tjusts framgångsrika försvarsspel, fyra insläppa mål på nio matcher, som därmed var en av de bidragande anledningarna till Tjust framgångsrika säsong som slutade med serieseger och avancemang till division 1."

Motiveringen till att Tim Håvestam belönas med Guldbollen.

"Han har under säsongen varit en av lagets träningsflitigaste spelare och det har gett resultat på matcherna. Med sina offensiva kvalitéer som snabbhet och teknik har han haft en viktig roll i VFF:s offensiva spel och blev lagets främste målskytt med sex mål. Även om hans offensiva spelstil har varit mest utmärkande så har han utvecklat sitt defensiva spel. Framfarten under säsongen gjorde att lag högre upp i seriesystemet fick upp intresset."

Västerviks FF.s Tim Håvestam belönas med Guldbollen för 2021.
Västerviks FF.s Tim Håvestam belönas med Guldbollen för 2021.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!