Mållöst för Gullringen mot topplaget: "Två duktiga lag"

Gullringen fick en poäng med sig borta mot serietvåan IF Haga. Lördagens möte slutade 0-0. "En bra prestation", säger tränaren Patrik Wärnehall.

Ted Åström Åberg var en av de som fick beröm efter Gullringens match mot Haga.

Ted Åström Åberg var en av de som fick beröm efter Gullringens match mot Haga.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-25 15:42

Förra helgen förlorade Gullringens GoIF med 3-1 mot serieledaren Myresjö-Vetlanda. Trots noll poäng sågs den insatsen som ett steg framåt för de gulsvarta. Under lördagen stod ett nytt topplag för motståndet, när Gullringen åkte till Jönköping för att möta tabelltvåan IF Haga. 

Återigen stod Gullringen för en bra insats, och den här gången fick de poäng med sig också. Matchen slutade 0-0 och gästernas tränare Patrik Wärnehall tycker att det var ett ganska rättvist resultat. 

– De hade lite mer boll än oss, men jag tycker att de inte får ut så mycket av bollinnehavet. Det är mycket kortpassningsspel utan att det händer något. Men chansmässigt var det ganska jämnt. 

Gullringens målvakt Tom Polder fick göra en bra räddning, men i övrigt var det mest skott utifrån som gick rakt på. 

– Vi hade väl några lägen, men överlag var det chansfattigt åt båda håll. Det var två lag som var duktiga med bollen och försvarade bra. 

Poängen mot Haga gör att Gullringen nu är uppe på åtta poäng och ökar avståndet ner till bottenplaceringarna. 

– Skönt at få med sig en pinne hem mot ett bra lag. Jag tyckte nästan att de var snäppet bättre än Myresjö (serieledaren) faktiskt. Vi gjorde en bra prestation och spelar med glädje och intensitet, säger Patrik Wärnehall. 

Tränaren ger beröm till i första hand Anton Holm och Ted Åström Åberg, men han säger att många var bra i matchen mot Haga. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!