Malmöpågarnas fullträffar: "Ibland smäller det till"

Det här var Malmöpågarnas afton i VH. Det var i alla fall de som satte Vimmerbys mål när Mariestad besegrades. "Ibland smäller det till", sa segerskytten Sebastian Vidmar.

Sebastian Vidmar satte vinnarmålet mot Mariestad.

Sebastian Vidmar satte vinnarmålet mot Mariestad.

Foto: Arkiv

Ishockey2021-01-15 22:07

Vi ska säga det direkt. Vimmerbys 2–1-vinst var frukten av ett bra lagarbete. Men tittar vi till målen, så var det två Malmökillar i fokus. Backen Linus Ljung, med Limhamn som moderklubb, skickade in 1–0 från blålinjen i första perioden – och Sebastian Vidmar 2–0-målet halvvägs in i tredje. 

– Skönt att vi studsade tillbaka på det här sättet efter matchen mot Huddinge, sa Linus Ljung efteråt. 

Han var – med rätta – nöjd med Vimmerbys insats. 

– Tidigare har vi gjort bra förstaperioder mot Skövde och Huddinge. Nu var vi bra i 60 minuter. 

Vilket i allra högsta grad även gällde Linus Ljung, som varit väldigt stabil hela säsongen och som det verkar snäppat upp ytterligare en nivå i Allettan. 

Sitt eget mål var kanske inte det vackraste han gjort, inte heller var det ett av de hårdaste skott han skjutit – men mål blev det. 

– Jag tror att deras målvakt tappade klubban innan jag sköt, säger han med ett garv. 

Redhawks-fostrade Sebastian Vidmar var också glad och nöjd efter matchen. 

– Vi fick lite andrum efter mitt mål och det var jäkligt bra förarbete av "Ronne" (Philip Rondahl) och "Jagge" (Jakob Karlsson). 

Nåja, i sammanhanget ska han inte förringa sin egen prestation i samband med målet. Vidmar fick kalasträff, vars projektil for rakt upp i nättaket. Målet kom i powerplay och blev som det visade sig matchavgörande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!