Målsprutan nära en återkomst till Kisa BK – igen

Det blir ingen seriepremiär de kommande veckorna i Östergötlands distriktsserier. Men det dystra beskedet följs upp av ett annat, mycket mer glädjande besked för Kisa BK. Målkungen Albert Kargbo är nu väldigt nära en återkomst till klubben – igen. "Det är en otrolig spelare", säger KBK-tränaren Greger Johansson.

Albert Kargbo har spelat i Horn/Hycklinge och i Kisa BK tidigare. Nu är han återigen på väg till KBK.

Albert Kargbo har spelat i Horn/Hycklinge och i Kisa BK tidigare. Nu är han återigen på väg till KBK.

Foto: Arkivbild

Fotboll2021-04-09 16:30

Planen var länge att dra igång Kisa BK och Rimforsa IF:s division 4-serie nästa helg. Så blir det inte, efter att Östergötlands Fotbollförbund bestämt att skjuta upp premiärerna med anledning av coronapandemin. Beslutet togs i onsdags. 

– Det kom väldigt sent. Förbundet ville vänta så långt som möjligt och de själva ville väldigt gärna dra igång det. Men tyvärr, suckar Kisa BK-tränaren Greger Johansson. 

Klubbarna har inte fått något nytt startdatum, utan får avvakta tills vidare.

– Konstigt, tycker jag. Jag köper inte riktigt resonemangen de har. Jag menar...förra året påvisades det inte någonstans att det blev någon spridning vid fotbollsmatcher och det gjordes till och med en studie på det. Vi på lägre nivå åker inte buss från ett landskap till ett annat utan vi håller oss oftast inom gränserna, menar Greger Johansson. 

Inför säsongen stod KBK för två stjärnspäckade nyförvärv i form av Matheus Fernandes och Leo Barros. Ingen av dem ser ut att kunna komma till spel under våren – om det nu blir några matcher.

– Nej, vi räknar bort Matheus under vårsäsongen. Läget i Brasilien ställer till det. Även Leo har svårigheter att ta sig hem, förklarar Johansson. 

Däremot kan man få förstärkning av en gammal bekant målspruta. Albert Kargbo, som egentligen skulle spelat för KBK redan förra året, är nu återigen nära en comeback.

– Det är betydligt närmare till hands att han kommer till spel än Matheus och Leo. Han bor i USA men har fått ett jobb här och vi väntar bara på att hans arbetsvisum ska godkännas. 

När kan han i så fall vara på plats och redo för spel?

– Efter godkännandet kan det gå väldigt fort. Vi hoppas att det löser sig så snabbt som möjligt, för det är en otrolig spelare. 

I väntan på det så får KBK tränare vidare och förbereda sig för en premiär som ingen riktigt vet när den blir. Greger Johansson är ändå nöjd med lagets status i nuläget. 

– Vi känner oss i fas, men med tanke på alla nya spelare vi har så är det svårt att veta hur de står sig när vi inte får spela. 

Är det någon av de nya som imponerat på dig lite extra?

– Ytterbacken Jacob Lindblom ser väldigt spännande ut. Han är ung men är trots det fysiskt stark och duktig med boll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!